Votul ud fleascã, la Bârlad!

Barlad Online

Pe parcursul unei zile în care a plouat fãrã întrerupere, doar putin peste 38% dintre bârlãdenii cu drept de vot au venit la urne pentru a-si alege parlamentarii pentru urmãtorii 4 ani. La fel au stat lucrurile si în comunele limitrofe Bârladului. Drumul spre sectii pentru multi dintre electorii care si-au exprimat optiunile a reprezentat un adevãrat tur de fortã. Prin bãlti, noroaie si, de multe ori, stropiti de masinile care treceau în vitezã pe strãzi, oamenii nu au renuntat la spiritul civic.
Potrivit informatiilor oferite de Politia Bârlad, deschiderea tuturor sectiilor de votare din oras s-a fãcut fãrã incidente si nu au fost semnalate probleme în debutul procesului electoral. Fãrã exceptie, la toate cele 42 de sectii de votare, presedintii au consemnat întrunirea în totalitate a componentei birourilor, iar la 07.00 au declarat început procesul de vot pentru alegerile parlamentare. Bârlãdenii s-au îndreptat, initial, mai timid cãtre urne, astfel cã, la prima raportare, respectiv ora 10.00, în fusese înregistratã o prezentã de circa 4%. La urmãtoare raportare, care a avut loc la ora 14.00, prezenta a fost de circa 20%, iar în jurul orei 18.00, îsi exprimaserã optiunile electorale aproape 35% din localnicii cu drept de vot. La închiderea urnelor, pragul de 40% nu fusese atins.
Urna mobila pentru bolnavii bârladeni
Din cele câteva sute de pacienti cu drept de vot internati la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad, doar o micã parte dintre acestia au dorit sã-si exprime optiunile electorale ieri. Mai exact, doar 31 au fãcut cerere, solicitând sefilor de sectii unde erau spitalizati sã li se acorde dreptul de a vota. Ca si la scrutinurile din anii trecuti, bolnavii au fost nevoiti sã precizeze exact adresa de domiciliu din actele de identitate, pentru ca sectiile de votare unde sunt arondati sã-si poatã trimite urnele mobile. “Potrivit legii, numai pacientii din Bârlad au putut vota. În total, 31 de persoane internate în sectiile spitalului au solicitat urna mobilã pentru a-si exercita dreptul la vot. Este vorba despre pacienti nedeplasabili. În cazul celor care pot sã sã deplaseze, medicii de gardã de la fiecare sectie le-au putut da bilete de voie pentru a merge în sectiile de votare de care apartin pentru a-si alege parlamentarii, cu conditia ca dupã douã ore sã revinã la spital”, ne-a declarat dr. Viorel Petcu, managerul Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu