Si-au luat mandatul!

Barlad Online


Parlamentari cu patalama
MANDAT Într-un cadru festiv, nouã din cei 13 parlamentari care-i vor reprezenta pe cetãtenii judetului Vaslui, si-au primit azi certificatele doveditoare ale mandatelor obtinute în urma alegerilor din data de 9 decembrie 2012. Patru dintre cei 13 parlamentari care vor reprezenta judetul Vaslui în urmãtoarea legislaturã au lipsit motivat, lucru care, sperãm, nu se va repeta si în Parlament. La rândul sãu, deputatul reales Victor Cristea s-a dat iar “în stambã”, atât prin remarcile reverentioase la adresa vicepresedintelui Consiliului Judetean, Vasile Mihalache, cât si prin faptul cã, în timp ce savura sampania oferitã de organizatori, fuma, fãrã nici cea mai micã jenã, într-o institutie publicã.
Au fost prezenti, pe lângã prefectul si subprefectul judetului Vaslui, Radu Renga, respectiv Andrei Puicã, si presedintele CJ Vaslui, vasile Mihalache, membri ai stafurilor de campanie a candidatilor. Au lipsit Sergiu Vizitiu si Dan Marian, din partea ARD, care au fost plecati la Bucuresti, la o sedintã a partidului, deputatul Adrian Solomon, care a motivat lipsa prin dorinta de a fi prezent la aniversarea zilei de nastere a fiicei sale, eveniment de la care a lipsit în ultimii ani din cauza “treburilor presante din Camera Deputatilor”, dar si Irinel Stativã, care a anuntat în ultimul moment cã nu poate fi prezent la ceremonie. Dupã un prim cuvânt al prefectului Radu Renga, care i-a felicitat pe viitorii parlamentari pentru mandatul obtinut în urma votului popular din data de 9 decembrie, si care a declarat cã “sper cã vor reprezenta cu cinste judetul si vor lãsa în urmã adversitãtile politice sau de altã naturã. Suntem în inima Moldovei, zonã cu un trecut istoric încercat, cu înaintasi ilustri, si, probabil, dacã le vom întelege aspiratiile si morala, ne vom gãsi locul într-o Românie mai bunã si mai dreaptã. Dacã credem în Dumnezeu, sunt sigur cã vom intra într-o Românie normalã”. Fiecare dintre noii parlamentari alesi au tinut o micã alocutiune, în principal multumind alegãtorilor pentru încrederea acordatã. Prima care a luat cuvântul a fost senatoarea Doina Silistru, care a tinut sã multumeascã “tuturor celor care au fost, prin votul acordat, alãturi de mine si mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat. Doresc sã multumesc si celor care s-au ocupat de organizarea acestor alegeri, desfãsurate fãrã evenimente, considerând cã aceastã campanie a fost una decentã, fãrã exagerãri. Sunt sigurã cã acest mandat va fi unul mai bun pentru vasluieni, cu mai multe realizãri, si cred cã, asa cum timp de douã mandate anterioare, nu v-am dezamãgit, nu o voi face nici acum. Sunt sigurã cã, dat fiind cã avem majoritatea la guvernare, voi putea face mult mai multe pentru locuitorii acestui judet”.
Vistor Cristea multumeste din inimã partidului!
“Datorez acest mandat vasluienilor, dar în aceeasi mãsurã colegilor din partid. Rãstãlmãcind un pic vorbele prefectului Renga, preocuparea parlamentarilor este de a transmite problemele cetãtenilor din judet cãtre forurile competente si nu neapãrat de a rezolva fiecare caz punctual în parte. Prin intermediul parlamentarilor se pot transmite interesele urbei, dat fiind cã Parlamentul este un loc în care se rezolvã problemele comunitãtilor si nu cele personale. Vreau sã multumesc pentru votul de încredere acordat de cetãtenii municipiului Vaslui”, a fost declaratia datã de Victor Cristea la primirea certicatului de deputat, acesta dovedind, încã o datã, dispretul fatã de alegãtorii care l-au trimis, pentru a doua oarã, în camera deputatilor.
Doctorul Tãtaru, modest ca întotdeauna
“Consider cã realizãrile din sala de operatie nu sunt atât de multe sau atât de mediatizate, dar tin sã multumesc alegãtorilor din colegiu care si-au exprimat încrederea în mine. Mã refer la toti locuitorii din orasele Husi si Murgeni, din comunele si satele din zonã, cãrora le promit cã nu-i voi dezamãgi. Cu aceastã ocazie, doresc sã multumesc colegilor de campanie, stafului sustinãtorilor si simpatizantilor, dar în special familiei, care m-a suportat în toatã aceastã perioadã”, a fost declaratia noului senator de Husi, medicul Nelu Tãtaru
Gabriela Cretu, aceeasi pro-europeanã
“Doresc sã multumesc atât pentru felul în care au fost organizate alegerile, dar si tuturor celor care s-au implicat în acest proces. Victoria obtinutã de USL la Vaslui este victoria unei echipe, la care am muncit cu totii, în toate colegiile. Actualul Parlament sper sã reprezinte doar interesele cetãtenilor si nu ale grupurilor oculte, care urmãresc doar binele propriu. Vreau sã putem trata aceastã boalã de care suferim, cum cã am fi doar o colonie a Uniunii Europene si sper ca Parlamentul sã reprezinte cu cinste interesele tãrii la orice nivel. Altfel, trebuie ca, împreunã cu colegul meu, doctorul Tãtaru, sã operãm aceastã tumoare malignã. Acest scor electoral obtinut, nu doar la nivelul judetului Vaslui, cât a întregii tãri, ne responsabilizeazã, astfel cã trebuie sã facem un alt fel de politicã, în interesul cetãteanului si nu doar al unor grupuri de interse, cum a fost pânã acum cazul”, este declaratia noii senatoare Gabriela Cretu, la primirea certificatului doveditor al mandatului obtinut în urma alegerilor din data de 9 decembrie 2012.
Ana Birchall – Am sperante pentru viitor
“Multumesc alegãtorilor din colegiul cinci, care, pe o vreme potrivnicã, au iesit la vot, si care au înteles cã de acest scrutin depinde viitorul. Doresc sã le adresez individual multumirile mele fiecãruia dintre cei peste 14 mii de cetãteni care mi-au acordat votul, vot care mã onoreazã si mã responsabilizeazã. În aceastã campanie electoralã, am strãbãtut, împreunã cu echipa de campanie, zeci de kilometri, a fost obositor, dar, pot spune, la sfârsitul zilei, apelativul de “fata noastrã”, cu care eram întâmpinatã de alegãtori, era un prilej de bucurie, care merita tot efortul. Promit sã onorez încrederea celor care m-au votat si care au încredere în mine, dar sper sã nu fiu penalizatã dacã nu voi putea înfãptui lucruri mai presus de puterile mele. Vreau sã multumesc colegei mele de campanie, senatoarea Gabriela Cretu, primarilor, stafului electoral, si tuturor celor care, în aceastã perioadã grea, m-au sprijinit, si sunt convinsã cã împreunã vom face treabã bunã. Sloganul “Împreunã suntem mai puternici” nu este vorbã goalã! Anul 2013 este cel în care România va deveni mai puternicã, si va deveni o voce care va fi ascultatã în Europa si în lume”, este declaratia deputatului Ana Birchall.
Florin Ciurariu – deputatul ales cu cel mai mare scor electoral
“Multumesc cetãtenilor judetului Vaslui care s-au prezentat la vot în conditii meteo mai putin plãcute, si în special celor care mi-au acordat încrederea pentru a fi ales ca deputat. De asemenea, îndrept multumirile mele cãtre factorii locali sau judeteni care au organizat aceste alegeri si care nu au lãsat sã intervinã situatii neplãcute. La alegerile din 9 decembrie, vasluienii au transmis un mesaj foarte puternic, iar noi, ca si câstigãtori, avem obligatia de a nu repeta greselile din trecut. Împreunã cu colegii parlamentari sper sã facem o echipã în stare sã rezolve problemele rãmase nerezolvate de guvernarea anterioarã”, a declarat deputatul liberal Florin Ciurariu.
Dan Bordeianu: “Avem mult de muncã!
“Multumesc tuturor celor care au votat întreaga echipã din cadrul USL. Sã dea Dumnezeu sã ne putem duce mandatul pânã la capãt! Cine crede cã ne va fi usor, se însealã! Va trebui sã facem tot ce este posibil pentru a rãsplãti încrederea vasluienilor care ne-au acordat votul”, a fost scurta declaratie a deputatului Dan Bordeianu
Toader Dima: “Pot face ceva pentru locuitorii de la sate”
“Sunt onorat sã mã aflu aici, în aceastã salã, pentru a primi certificatul care mã duce în Parlament ca deputat al judetului Vaslui. Este o mare responsabilitate, o mare încercare si sper ca activitatea pe care am desfãsurat-o în mediul rural, sã mã ajute sã pot demonstra si în Parlament cã pot face ceva pentru locuitorii de la sate. În plus, as fi bucuros sã aud depre România nu cã este doar o populatie, ci cã este o natiune, si sã fim tratati ca atare de toate forurile europene sau mondiale”, este declaratia deputatului Toader Dima, decanul de vârstã al parlamentarilor vasluieni
Tudor Ciuhodaru, deputat de Bârlad
“Campania s-a terminat si este timpul sã ne apucãm de treabã. Bârlãdenii vor o alternativã, iar eu vreau sã le arãt cã aceasta existã si pot face cu adevãrat ceva pentru acesti locuitori. Vreau sã multumesc bârlãdenilor care au avut încredere în mine, echipei mele de campanie, sustinãtorilor din toate mediile si le voi demonstra tuturor acestora cã existã o alternativã mai bunã!”, declara medicul Tudor Ciuhodaru.
ABSENTII: Dan Marian, Sergiu Vizitiu, Adrian Solomon si Irinel Stativã
Nu toti noii parlamentari au participat la înmânarea certificatelor care atestã calitatea de parlamentar nou ales la scrutinul din 9 decembrie. Dacã doi dintre parlamentari, respectiv senatorul Dan Marian si deputatul Sergiu Vizitiu au lipsit “motivat” de la aceastã festivitate, dat fiind cã erau plecati la o sedintã de partid, Adrian Solomon a motivat absenta la sedintã prin faptul cã este ziua fiicei sale, eveniment de la care a lipsit în ultimii patru ani, chiar dacã în aceastã perioadã nu s-a fãcut remarcat cu absolut nimic în parlament, cu exceptia jignirilor aduse colegelor din opozitie si a portavocei cu care fãcea scandal. Noul deputat Irinel Stativã, care a reusit, în sfârsit, sã ocupe un fotoliu de parlamentar, a anuntat, chiar înainte de începerea lucrãrilor, cã probleme “personale” îl împiedicã sã primeascã certificatul de parlamentar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu