Hoti de milioane arestati la Bârlad

Barlad Online

Cinci tineri din Zorleni si Bârlad, buni de muncã, au ajuns acum douã zile în spatele gratiilor pentru furt. Patru dintre ei, cei din Zorleni, au sãvârsit mai multe fapte penale (furt calificat, violare de domiciliu, tentativã la infractiunea de tâlhãrie), furând de peste tot inclusiv de la douã stâni oi si capre, gãini, alimente, cereale etc, iar un al cincilea infractor, mai de la oras, adicã din Bârlad, a furat bunuri de la mai multi cetãteni, în valoare de peste 200 de milioane de lei vechi!
Politistii Sectiei de Politie Ruralã 3 Bârlad au probat activitatea infractionalã a patru persoane -Licã P., de 24 ani, Adrian L., de 26 ani, Cristian P., de 20 ani si Lucian P., de 17 ani, toti din comuna Zorleni – care au sãvârsit mai multe fapte penale (furt calificat, violare de domiciliu, tentativã la infractiunea de tâlhãrie) pe raza localitãtii de domiciliu. Suspectii au sustras de la douã stâni amplasate pe raza comunei Zorleni, precum si din curtile si din anexele locuintelor unor vecini, mai multe ovine si caprine, pãsãri, cereale si alte bunuri, în valoare de aproximativ 10.000 lei. De asemenea, suspectii au fost surprinsi de proprietarul unei locuinte în timp ce încercau sã sustragã bunuri, moment în care unul dintre acestia l-a lovit cu un cutit pentru a-si asigura scãparea. Dupã comiterea faptelor, suspectii au vândut o parte din bunuri. „Politistii au recuperat bunuri în valoare de 5.000 lei si le-au restituit pãrtilor prejudiciate. P. Lucian si P. Licã au fost retinuti pentru o perioadã de 24 ore, iar astãzi au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Instanta de judecatã a emis pe numele lui P. Lucian mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 19 zile, iar pe numele lui P. Licã mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 29 zile. De asemenea, L. Adrian si P. Cristian sunt cercetati în stare de libertate pentru sãvârsirea acestor infractiuni”, a spus inspectorul de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Gogomanul furãcios
În aceastã sãptãmânã, politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad au efectuat cercetãri fatã de Ionut S., de 25 ani, domiciliat în municipiul Bârlad care este suspect de sãvârsirea a trei infractiuni de furt, fapte comise în perioada septembrie-octombrie a acestui an. Suspectul a sustras dintr-un imobil si din douã anexe ale unor locuinte din municipiul Bârlad mai multe bunuri (parfumuri, obiecte de îmbrãcãminte si încãltãminte, camerã video, telefoane mobile, bicicletã, anvelope, piese auto) în valoare de 20.000 lei. Bunurile sustrase au fost ulterior vândute de suspect. Ionut S. a fost retinut pentru o perioadã de 24 ore, iar ieri a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Judecãtorii au admis solictarea Parchetului astfel cã Ionut S. este acum unde îi este locul: în spatele gratiilor pentru 29 de zile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu