Nepotism la cel mai înalt nivel! Patriarhul Daniel şi-a trecut rudele în calendarul ortodox

Barlad Online

O anchetă recentă a DNA, vizând ediţia pe 2013 a Calendarului ortodox, a scos la iveală un caz şocant de corupţie şi nepotism: însuşi patriarhul Daniel este acuzat că ar fi oferit mai multe posturi de sfinţi în calendar rudelor, prietenilor şi partenerilor de afaceri, fără ca persoanele în cauză să-şi fi dovedit meritele făcând minuni, după cum prevăd normele.

“Noul calendar ortodox este plin de persoane de a căror sfinţenie ne îndoim”, declară un teolog din cadrul DNA. “Pe 22 ianuarie, de exemplu, este prăznuit cuviosul Anastasie, care însă nu este cuvios, ci patron de spălătorie auto şi văr al actualului Patriarh. În mod asemănător, sf. Eupsihie din Cezareea nu a vindecat pe nimeni, dar a încheiat mai multe contracte profitabile cu BOR prin intermediul firmei sale de construcţii. O altă domnişoară, Evdochia T., absolventă de ASE şi secretară a Patriarhiei, este la doar 24 de ani sfântă şi muceniţă, cu dezlegare la peşte.”

Deşi patriarhul neagă orice implicare în canonizările suspecte, o percheziţie în biroul acestuia a scos la iveală mai multe aureole inscripţionate cu numele unor rude şi echipament de iluzionism folosit pentru inducerea în eroare a detectorului de minuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu