NINSORILE şi VISCOLUL se mută în sudul ţării. GERUL va acapara întreaga ţară. PROGNOZA PE TREI ZILE

Barlad Online

Ninsoarea şi viscolul se mută în sud-estul ţării, mai exact, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În următoarele zile gerul va acapara întreaga ţară, iar meteorologii avertizează că de miercuri intră în vigoare atenţionarea cod galben de vânt puternic şi viscol, pentru Dobrogea, sudul şi estul Munteniei şi sudul Moldovei, cu valabilitate, până joi, seara, la ora 20. Mai mult, meteorologii spun că de miercuri ar putea schimba atenţionarea de cod galben în cod portocaliu.

În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei şi sudul Moldovei, marţi, vântul depăşeşte şi 60... 70 km/h. Tot în aceste regiuni, aşteptăm ninsori, mai ales după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va viscoli. Pe litoral, în prima parte a zilei ploua, însă, treptat, şi aici va ninge viscolit. În rest, sunt doar fulguieli izolate, iar în aceste condiţii, maximele zilei pornesc de la minus 10 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi ajung până la 3 grade în Banat şi pe litoral.

Şi în Capitală, se răceşte miercuri şi este înnorat, iar după-amiaza, ninge slab. Vântul este destul de puternic şi accentuează senzaţia de rece, aşa că maxima de aproximativ minus 3 grade va fi doar în termometre, în realitate, vom simţi ca şi cum sunt aproape minus 11 grade.

Joi ne confruntăm cu gerul în centrul, nordul şi nord-estul ţării. În sud şi sud-est, ninge, iar în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, vântul suflă cu putere, viscolind zăpadă. În rest, doar pe ici pe colo, sunt câţiva fulgi de nea, dar trebuie să ţinem cont de faptul că, mai ales, dimineaţa şi noaptea este ceaţă, asociată cu chiciură. Maximele termice pornesc de la minus 10 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi ating 2 grade doar în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, joi, va fi rece şi va ninge puţin. Mai bate şi vântul, iar în termometre vor fi cel mult minus 4 grade.

Şi dimineaţa zilei de vineri este una geroasă, în special în centrul şi estul ţării. În sud-estul şi estul extrem, precum şi în sud-vest, mai ninge slab. Vântul, mai este prezent prin Dobrogea, Baragan şi sudul Moldovei, pe când în rest abia se simte, ceea ce permite, în zonele joase de relief, să se instaleze ceaţa asociată cu depunere de chiciură. Amiaza aduce temperaturi între minus 10 grade în nordul Moldovei şi 1...2 grade în Banat.

În Capitală, vineri, sunt prea puţine şanse pentru vreo rază de soare, însă nu ninge. Este posibil să fie ceaţă, într-o zi cu cel mult minus 3 grade Celsius.

Vremea rămâne geroasă şi la sfârşit de săptămână, cu ninsori slabe, mai ales în vestul şi sudul ţării. Temperaturile, ziua, vor fi cuprinse între minus 10 şi 0 grade la scara întregii ţări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu