TIR plin cu tigãri de contrabandã, depistat în Vama Albita! (foto)

Barlad Online


CONTRABANDÃ Un TIR ticsit cu tigãri de contrabandã a încercat ieri dimineatã sã pãtrundã ilegal în România, însã nu a reusit sã însele vigilenta echipei de control. Soferul, un bãrbat de 39 de ani, a prezentat vamesilor o serie de acte, în care declara cã transportã… borcane! Pentru cã li s-a pãrut ceva suspect, cei din echipa de control au trecut la verificãri. Si ceea ce au gãsit, i-au uimit si pe ei: TIR-ul era “tapetat” cu peste sase sute de mii de pachete de tigãri!
Evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 6,30, ieri dimineatã. Autocamionul care a ajuns în vama Albita era înmatriculat în Republica Moldova, iar soferul avea dublã cetãtenie românã-moldoveneascã. A prezentat echipei de control documentele în care scria cã ar transporta borcane si are ca destinatie Macedonia. Vamesii si politistii de frontierã însã nu l-au crezut pe cuvânt si chiar dacã prezenta dovada cã mai trecuse “cu bine” de controlul vamesilor de la Leuseni, acestia au insistat sã i se facã o verificare amãnuntitã. Descoperirea avea sã-i uimeasã si pe ei: TIR-ul era burdusit cu tigãri de contrabandã! Nu mai putin de 632.850 de pachete au fost descoperite în interiorul vehicolului. “În echipa de control era si o femeie, o doamnã vames sau politistã de frontierã, iar ea a insistat cel mai mult ca TIR-ul sã fie controlat. A avut fler si s-a prins cã ceva nu este în regulã”, au spus martorii evenimentului.
„Cu privire la cele constatate de către echipa de control, şoferul a declarat că a fost contactat de un bărbat din Republica Moldova, care i-a propus să transporte TIR-ul până în Macedonia, urmând ca la destinaţie să primească suma de 500 euro. Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergãtoare sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de contrabandã. Cercetãrile continuã pentru stabilirea intregii arii infracţionale”, a precizat inspectorul de politie Irina Miricã Gheucã, reprezentantul STPF Vaslui. Trebuie însã remarcat faptul cã acest TIR plin cu tigãri de contrabandã, a reusit într-un mod… misterios sã treacã fãrã probleme de controlul efectuat de vamesii de la Leuseni. „De regulã, fiecare tarã are grijã mai mare de ceea ce intrã la ea pe teritoriu si mai putin de ceea ce iese. Este greu de spus cum de nu au observat colegii de la Leuseni cã autocamionul despre care se declarã în acte cã transportã borcane, are, de fapt, peste 600 de mii de pachete cu tigãri! Dar echipa de control care a descoperit aceastã încãrcãturã ilegalã meritã felicitãri si important rãmâne ca noi sã ne facem datoria cât mai bine”, au spus politistii de frontierã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu