Cuplul “Himalaya”- Marian a distrus dreapta!

Barlad Online


 Cine plãteste oalele sparte de la PDL?
ACUZATIIDeputatul Dan Marian, presedintele (încã) organizatiei judetene PDL Vaslui, este acuzat din toate pãrtile dupã esecul usturãtor de la alegerile parlamentare, în care democrat-liberalii au înregistrat scoruri catastrofale în toate colegiile. Practic, din cauza unor ambitii prostesti ale lui Marian, organizatia PDL de la Vaslui (ARD a fost doar o acoperire electoralã, pentru cã toatã infrastructura a fost a organizatiei democrat-liberale) a pierdut mii de voturi în judet, fiind la un pas de a se desfiinta. Colegii de partid îi reproseazã faptul cã a ascultat de comenzile omului de afaceri Mihai “Himalaya” Iacob, cel care l-a fortat sã aducã în judet trei “personalitãti” care au tras în jos organizatia judeteanã PDL. În campania electoralã pentru Parlament, organizatia a arãtat ca o navã fãrã comandant, întrucât Marian a preferat sã sacrifice toate organizatiile, sperând cã va ajunge senator.
În PDL Vaslui mocneste vânt de revoltã. Liderii locali democrat-liberali cer ca persoanele vinovate de esecul PDL la nivel de judet sã plãteascã cu functiile pe care le au în partid, acuzând în mod direct modul în care deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a actionat în campania electoralã. Primul cap de acuzare este legat de modul în care Marian a scos de pe listele pentru Parlament persoane cu greutate la nivel local, care ar fi putut aduce foarte multe voturi în orase si municipii. De exemplu, Corneliu Mihalache, cel care în 2008 aducea pentru democrat-liberali 8.000 de voturi, a fost înlãturat brutal de Dan Marian de pe colegiul de deputati Vaslui, în urma unor discutii în care deputatul a vrut sã-si demonstreze forta sa de lider autoritar. Deputatul Viorel Cãrare, care avea în sarcinã Colegiul Zorleni, a fost si el înlãturat de Dan Marian, o altã mare gresealã a liderului PDL. S-a demonstrat cã, în zona Zorleni, deputatul Cãrare avea notorietate, fiind preferat de 3.500 de alegãtori. Un alt personaj politic care aducea voturi în sudul judetului, medicul veterinar Dan Cain, din Murgeni, a fost si el înlãturat de pe listele electorale de cãtre Dan Marian, fapt care i se reproseazã acum liderului PDL. Dar, de ce s-au întâmplat toate aceste manevre în pragul declansãrii campaniei electorale?
“Himalaya” a adus în judet niste “personalitãti”: un deputat falimentar, un fost turnãtor si un copil nevinovat, “nepotul” lui Blaga!
Conform unor surse din interior, cu câteva zile înainte de depunerea dosarelor pentru colegiile parlamentare din judetul Vaslui, deputatul Dan Marian s-a întâlnit cu omul de afaceri Mihai Iacob, poreclit “Himalaya”, care i-a propus câteva bombe, total fâsâite. Iacob i-a spus cã i-ar putea aduce sã candideze pe colegiile din Vaslui niste personaje din conducerea PDL, lãudându-se cã o va convinge pe Elena Udrea sã-l trimitã drept candidat în judet pe Rãzvan Murgeanu, fostul viceprimar al Capitalei, dar si pe vicepresedintele democrat-liberal, deputatul Cristian Boureanu. Douã personaje politice care nu mai aveau nicio trecere în rândul electoratului, însã care au fost aduse în judetul Vaslui cu mare tam-tam si prezentate de Dan Marian drept cei care vor decide viitorul zonei. “Bonus”, spunea Iacob, ar fi urmat sã vinã la Vaslui si nepotul lui Vasile Blaga, Sorin Moldovan, un tinerel care nu avea nicio treabã cu campaniile electorale. În acest timp, alti tineri din PDL Vaslui asteptau ca Dan Marian sã le confirme participarea la alegeri. Oameni cunoscuti în judet, ca Sorin Dumitriu sau Ionut Rebegea, au fost scosi din calculele electorale, pentru a fi trimise aceste mari “vedete” ale PDL, rebranduite sub sigla ARD. Stranierii lui “Himalaya” au demonstrat ce pot, în luna de zile cât a durat campania electoralã. Murgeanu a pornit în fortã, trimitând tot felul de emisari sã promitã primarilor din Colegiul Negresti bani dacã vor aduce voturi pentru PDL. Timp de 30 de zile, Murgeanu a fãcut campanie doar câte douã zile pe sãptãmânã, dupã care a stat prin Bucuresti, sperând cã negrestenii vor fi atât de naivi încât sã voteze aceastã mare personalitate politicã. La Zorleni, junele Moldovan abia a putut deosebi, în luna de campanie, care sunt comunele care compun colegiul. Cristian Boureanu, la Husi, a împãrtit mici si sarmale, însã locuitorii din colegiu nu au uitat cum acesta apãrea la televizor în timpul guvernãrii PDL pentru a explica de ce s-au tãiat salariile si pensiile. Una peste alta, cei trei candidati adusi de “Himalaya” s-au umplut de ridicol în judet. Rezultatele alegerilor de duminicã spun totul: cei trei crai veniti de la Bucuresti au strâns abia 7.900 de voturi, adicã atât cât strângea Dan Marian pe un singur colegiu cu patru ani în urmã. Democrat-liberalii din Vaslui, care au fost îndepãrtati de Marian, au preferat sã stea în umbrã, lãsându-l pe acesta sã-si rupã gâtul în campanie.
“Dan Marian a sacrificat organizatia judeteanã”
Practic, în ultimele douã luni, deputatul Dan Marian a urmãrit doar sã-si rezolve problemele personale, lãsând organizatia judeteanã la voia întâmplãrii. Dupã ce a anuntat cã Boureanu va candida pe colegiul sãu, liderul PDL s-a concentrat pe câstigarea colegiului de Senat Husi. În timp ce USL arãta ca un competitor politic solid, organizatia PDL de la Vaslui arãta ca o sumã de candidati, în care fiecare competitor încerca sã facã un numãr cât mai mare de voturi. A fost vina exclusivã a deputatului Marian pentru rezultatele catastrofale de duminicã. La Vaslui si Bârlad, cele douã municipii de pe care PDL urma sã aducã voturi, deputatul a manifestat un dezinteres total, candidatii la Parlament fiind fortati sã-si depunã candidaturile pe ultima sutã de metri. Atât Marius Arcãleanu, cât si Octavian Marcu, candidatii din cele douã municipii, au trebuit sã facã un plan de bãtaie în pripã, fiind anuntati drept candidati doar în ultimele zile de precampanie. În tot acest timp, Dan Marian se zbãtea sã facã totul pentru Husi. “A dorit sã iasã el senator si nu i-a mai pãsat de organizatie. Asta îi reprosãm, a manifestat dezinteres si egoism”, sustin surse din PDL. Actiunile iresponsabile ale liderului democrat-liberal au fost taxate de electorat, duminicã. La alegerile locale, PDL a avut pe judet 27% din optiunile electoratului, iar acum a primit doar 17 procente, un scor electoral catastrofal, în ciuda explicatiilor penibile de genul “a fost un vot politic”. Dan Marian, care a fost umilit pe Colegiul Husi, a reusit sã distrugã atât organizatia PDL, cât si destinele unor colegi de partid, ca Boureanu sau Murgeanu, care nu au fost votati deloc de electoratul din judet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu