COD GALBEN DE NINSORI şi VISCOL, de ASTĂZI, valabil pentru TOATĂ ȚARA

Barlad Online

COD GALBEN DE NINSORI. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben de precipitații abundente, intensificări ale vântului, viscol și polei

 http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201212/w728/cod_galben_23035200.jpg

 

COD GALBEN DE NINSORI ÎN CENTRUL ŢĂRII ŞI MOLDOVA.
Avertizarea meteorologică este valabilă de sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 18:00, până luni, 17 decembrie, la ora 10:00.
Avertizarea cod galben este valabilă pentru toată țara, iar fenomenele cu care ne vom confrunta sunt precipitații abundente, intensificări ale vântului, viscol și polei.
În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii în toate regiunile. În vestul şi nord-vestul ţării se vor cumula local 20...25 l/mp şi izolat 30 l/mp.
În Banat, Crişana şi Dobrogea vor predomina ploile, iar în Maramureş, Transilvania, Muntenia, sudul Moldovei şi al Olteniei vor fi precipitaţii mixte şi local se va produce polei.
În cea mai mare parte a Moldovei şi a Olteniei şi în zona montană va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, depăşind la rafală
50...60 km/h. Va fi viscol la munte, în Moldova şi local în Transilvania.
Joi, meteorologii au prelungit avertizarea de ger şi vânt până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării şi vor fi temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei, scrie MEDIAFAX.
Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00, şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu