COD GALBEN de ninsori si viscol, astãzi si mâine

Barlad Online

Administratia Nationalã de Meteorologie (ANM) emite o nouã atentionare cod galben de ninsori si viscol, valabilã începând de astãzi, ora 12.00, si pânã miercuri ora 12.00, cantitãti mari de zãpadã fiind asteptate pânã miercuri la ora 20.00, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu. Vânt puternic si viscol vor fi înregistrate începând din zona Banatului si Olteniei, urmând sã se manifeste si în sud-estul tãrii si în Moldova. Printre judetele afectate vor fi Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzãu, Brãila, Galati, sudul judetului Vaslui, Teleorman, Ialomita, Giurgiu. La jumãtatea sãptãmânii, în Bucuresti vor fi înregistrate pe timpul noptii temperaturi de pânã la minus 20 grade Celsius.
MARTI: Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Înnorãrile se vor accentua treptat în toatã tara si va ninge în orele diminetii în sud-vestul tãrii, iar dupã-amiaza si noaptea ninsorile vor cuprinde treptat si celelalte regiuni. În Dobrogea vor fi mai ales ploi si lapovite, favorizând producerea de polei. În Oltenia si Muntenia, iar noaptea si în Moldova si Dobrogea, vântul se va intensifica temporar, viscolind zãpada. În sud si sud-est se vor acumula local 15…20 l/mp si izolat 25….30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -11 grade în Transilvania si 5 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa între – 12 si -2 grade, usor mai ridicate în Dobrogea, spre 2…3 grade.
MIERCURI: Vremea va fi rece, local geroasã noaptea. Cerul va fi temporar noros si, mai ales în cursul zilei va ninge în vestul, centrul si nordul tãrii si izolat în rest, iar pe litoral precipitatiile, slabe cantitativ, vor mai fi si sub formã de lapovitã sau ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri, îndeosebi ziua, în sudul si estul tãrii, precum si la munte. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -9 si 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 si -4 grade, usor mai scãzute în depresiuni. Spre sfârsitul intervalului în zonele joase vor fi conditii de ceatã ascociatã cu depunere de chiciurã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu