A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din acest sezon: -22 de grade la Joseni

Barlad Online

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon a fost înregistrată, vineri dimineaţă, în localitatea harghiteană Joseni, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 22 de grade Celsius.

Temperatura cea mai scăzută a sezonului a fost înregistrată, vineri, în intervalul orar 6.00-7.00. "Minima dimineţii a fost de minus 22 de grade Celsius. Este cea mai rece dimineaţă de până acum, în ţară, în acest sezon", a declarat Rodica Biro, meteorologul de serviciu de la Staţia Joseni.
La rândul său, meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc a precizat că temperaturile au coborât la limita gerului încă de joi seară, după ora 21.00, şi au continuat să scadă pe tot parcursul nopţii, valorile termice înregistrate vineri dimineaţă în judeţ fiind cu până la 18 grade Celsius mai mici faţă de ziua precedentă, la aceeaşi oră.
"Joi dimineaţă, cea mai scăzută temperatură înregistrată în judeţ a fost de minus 4 grade Celsius, iar astăzi am avut chiar şi minus 22 de grade", a afirmat Tanko Karoly.
Gerul s-a instalat în tot judeţul, minimele consemnate vineri în alte localităţi fiind de minus 20 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 14 grade la Staţia Meteo Bucin şi la Topliţa, în vreme ce mercurul din termometrele de la Staţia Odorheiu Secuiesc a corborât până la minus 6 grade Celsius.
Potrivit sursei citate, maximele nu vor depăşi, în cursul zilei de vineri, valoarea de minus 4 grade Celsius, vremea menţinându-se deosebit de rece şi în intervalul următor.
Meteorologii anunţă că, sâmbătă, minimele în Harghita vor fi similare celor înregistrate vineri, mai scăzute în zona depresionară.
Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998 în Miercurea Ciuc.
Temperatura maximă a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1989 în aceeaşi localitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu