Mos Crãciun a ajuns la Pungesti cu masina de teren (foto)

Barlad Online


EFORT Au strãbãtut zeci de kilometri prin nãmeti pentru a ajunge în cele mai izolate sate din judetul Vaslui, cu daruri pentru copii. Membrii Clubului OffRoad Vaslui, împreunã cu reprezentantii unei asociatii caritabile din oras, au adunat alimente, dulciuri, îmbrãcãminte si jucãrii în valoare de peste 10.000 lei si au pornit, sâmbãtã dimineatã, cãtre cei nãpãstuiti. Drumul nu a fost lipsit de incidente, dar într-un final, efortul le-a fost rãsplãtit. Aproape 100 de copii necãjiti au aflat cã Mos Crãciun existã.
FELICITÃRI! Misiune dificilã, sâmbãtã dimineatã, pentru o mânã de tineri vasluieni. La volanul masinilor de teren, ticsite cu pachete, acestia au pornit în zori cãtre satele izolate din comuna Pungesti. Zãpada mare le-a creat probleme chiar si lor, oameni obisnuiti cu drumurile greu accesibile. Gheata a aruncat mai multe masini în sant, iar duba încãrcatã cu daruri s-a incãpãtânat sã urce dealul cãtre primul sat. Toate pachetele au fost mutate, iar drumul a continuat anevoios pâna în localitatea Toporãsti. Aici, zeci de suflete au iesit la poartã si s-au minunat când au vãzut cele aproape 20 de masini de teren care au învins natura si au reusit sã ajungã pânã la ei. Într-un cãtun uitat de lume, Rapsa, tinerii au fost asteptati de tot satul. Copiii l-au primit pe Mos Crãciun cu colinde, au jucat ursul si capra. Au recunoscut, emotionati, cã e prima datã când Mosul îsi aduce aminte de ei. Nici drumul de întoarcere nu a fost mai usor. Câteva masini au rãmas captive în capcana inghetatã si toatã lumea s-a mobilizat pentru a remedia problema. Dupã aproape zece ore, misiunea tinerilor s-a încheiat. Cu succes.
Zeci de copii l-au primit cu bratele deschise pe Mos Crãciun
Membrii de la Offroad Club Vaslui au identificat în zonã, peste 30 de familii nevoiase. Nu a fost greu, în conditiile aici mai toatã lumea e încercatã de probleme. O coloanã de aproape 20 de masini s-a îndreptat, acum douã zile, spre Toporãsti. Piedicile nu au întârziat sã aparã. Din cauza drumului acoperit de gheatã, câteva masini au derapat si au ajuns în sant. Tinerii au dat dovadã de un spirit de echipã exemplar. Impulsionati de liderul lor, Ciprian Ilisei, au reusit sã ajungã în sat, la finalul unui drum epuizant. Au oprit la prima casã, unde cinci copii aproape dezbrãcati îi priveau mirati pe oamenii care le-au pãsit pragul si i-au umplut de daruri. „De toate am primit: si mâncare, si haine, si jucãrii. Un domn i-a dat lui Stefãnel o geacã de iarnã, cã umbla cu o bluzã de trening si tremura de frig. Si pentru fete au adus încãltãminte. Nu am cuvinte sã le multumesc! Sotul meu a murit si am rãmas singurã cu cinci copii. Nu avem animale, nu avem pãsãri. O ducem foarte greu. Acesti oameni ne-au fãcut o mare bucurie!”, a spus femeia. Si cei patru copii ai familiei Tinca Popescu vor avea sãrbãtori frumoase în acest an. „Trãim din alocatii si din ce muncim cu ziua. Copiii mei nu au vãzut ciocolatã pânã acum. Sã le dea Dumnezeu sãnãtate la acesti tineri, cã s-au gândit sã facã o bucurie si copiilor nostri!”. Costelus e în clasa întâi. Tremurã de frig si de emotie. Bucuros cã a venit Mos Crãciun la el, s-a grãbit sã spunã o poezie de iarnã.
„Zâmbetele copiilor au meritat orice efort!”
Pânã în cãtunul Rapsa, drumul a fost o aventurã. A meritat, însã. Aici, copiii satului i-au asteptat pe musafiri cu colinde, iar fanfara a întretinut o atmosferã de sãrbãtoare. „Nu am vãzut în viata mea atâtea masini. Ãsta e un sat uitat de lume. Eu am 10 ani, dar e prima datã când vine Mos Crãciun la Rapsa. Sunt foarte bucuros. Copiii îl iubesc pe Mosul”, a spus bãietelul familiei Hutu. Emotionati peste mãsurã, membrii familiei Raicu au reusit cu greu sã-si ducã acasã cadourile. „Nu mi-am închipuit cã vom avea o asa surprizã. Noi o ducem foarte greu. Muncim, dar nu iese banul. Copiii îi trimitem la scoalã cum putem. Nu mai aveau nici papuci, nici haine. Dulciuri, mai rar le cumpãrãm. Când luãm alocatiile. Acesti oameni au fãcut o pomanã cu atâtia copii, care acum stiu cã Mos Crãciun existã”, a spus Ion Raicu. Organizatorii spun cã actiunea lor si-a atins scopul. „Împreunã cu Asociatia <<Nu esti singur>> am decis sã punem la cale o actiune caritabilã de amploare, pentru cã multi copii din aceste sate nu simt bucuria Crãciunului. Am contribuit cu totii. S-a strâns o cantitate foarte mare de alimente, de dulciuri, de jucãrii si haine si, dupã un drum greu, am ajuns la destinatie. Am fost primiti cu cãldurã, oamenii nu se asteptau sã le batem la poartã. Am vãzut familii fericite, copii care zâmbeau. Am uitat orice efort, totul s-a meritat. Vom continua sã organizãm astfel de actiuni umanitare, pentru cã stã în puterea noastrã sã ne ajutãm semenii”, a declarat Ciprian Ilisei, Offroad Club Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu