Scandalul pãdurarului bãtut de la Ocolul Silvic Bârlad se mutã la Iasi

Barlad Online

 RECURS Un pãdurar al Ocolului Silvic Bârlad, implicat într-o bãtaie cu un paznic de vânãtoare, încearcã acum, la Iasi, sã scape de pedepsele primite de la judecãtorii bârlãdeni. În urma unui conflict prezentat în paginile cotidianului nostru, ambii s-au ales cu sase luni de închisoare, fãcând acum recurs pentru diminuarea sentintei.
În urmã cu un an, un pãdurar al Oclolului Silvic Bârlad ajungea la spital plin de vânãtãi, afirmând cã ar fi fost caftit de patru paznici de vânãtoare angajati ai AVPS Soimul Dunãrean. La acea vreme, pãdurarul Ion Leonte, de 37 de ani, care avea în administrare pãdurea din zona Coroiesti a povestit procurorilor cã a fost implicat în mai multe conflicte cu respectivii paznici, printre care si Gheorghe Tufaru, în urma cãrora a avut de suferit si familia acestuia.
Medicii de la Ambulanta Bârlad au precizat cã cei doi au solicitat intervenetia pentru cã femeii i-a venit rãu, când a vãzut cã sotul ei a venit acasã plin de sânge, bãtut fiind cu o armã de vânãtoare. Ion Leonte avea o loviturã la cap, fiind dus pe targã la Compartimentul de Primire Urgente. Aici medicul de gardã a fãcut toate investigatiile de rigoare si în urma rezultatelor a decis cã nu este necesarã internarea niciunuia dintre ei, fiind lãsati sã plece acasã, pentru cã nu aveau leziuni care sã le punã viata în pericol. Cei doi, Leonte si Tufaru, au mai fost protagonistii unui dosar penal care a fost pe rol la Judecãtoria Bârlad, tot pentru o agresiune, prezentat la acea vreme în paginile cotidianului nostru. Versiunea politistilor, atasatã la dosar, a fost însã cu totul alta: „Am fost sesizati la 112 de cãtre un cetãtean, în vârstã de 42 de ani, din localitatea Motoseni, judetul Bacãu, paznic al fondului de vânãtoare 42 Mireni, cã a fost deposedat de arma de serviciu (arma de vânãtoare), de cãtre un pãdurar de 38 de ani din comuna Coroiesti. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Serviciului Arme, Explozibili si Substante Periculoase din cadrul IPJ Vaslui, politisti din cadrul Sectiei de Politie Ruralã 6 Bârlad si reprezentanti ai Ocolului Silvic Bârlad. În zona respectiveã a fost gãsit un autoturism Dacia Papuc avariat, care apartinea unui cetãtean de 37 de ani, din comuna Coroiesti. Din primele cercetãri s-a stabilit cã, în momentul în care masina paznicului bãcãuan si cea în care se afla pãdurarul s-au întâlnit între ele, s-a produs o coliziune soldatã cu avarii. Ei s-au luat la ceartã si s-au lovit reciproc, pãdurarul luând arma paznicului si plecând cu ea. Au fost transportati la spitalul bârlãdean, unde au fost examinati, printre ei fiind si sotia pãdurarului, cãreia i s-a fãcut rãu în momentul derulãrii cercetãrilor. La spital li s-a solicitat celor implicati sã li se recolteze probe de sânge pentru a se stabili alcoolemia, dar pãdurarul a refuzat, probele fiind recoltate numai de la paznic”.
Asa cum era de asteptat, judecãtorii bârlãdeni nu au luat de bunã explicatia pãdurarului, iar ambii au fost condamnati la începutul lunii noiembrie la o pedeapsã de sase luni de închisoare pentru purtare abuzivã. Ambii au cerut recurs în cursul acestei sãptãmâni la Curtea de Apel IasI, în speranta cã vor scãpa si de aceastã datã nepedepsiti, primul termen având loc anul viitor, pe 22 ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu