Temperaturi ridicate la început de an. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Barlad Online

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pe lunile ianuarie, februarie şi martie. Potrivit estimărilor, temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor. Local, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit.
În luna IANUARIE, temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării, unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.
Transportul de aer mai cald de provenienţă oceanică sau mediteraneană va determina valori peste mediile climatologice ale perioadei. Totuşi, vor mai fi şi zile în care temperaturile vor scădea sub pragul gerului, în special la jumătatea lunii, când şi nopţile vor fi mult mai reci, minimele urmând să scadă şi până la -15 grade.

În zilele în care va fi mai cald, temperaturile medii se pot apropia de 8-10 grade, în special în zona litoralului. În rest, temperaturile vor fi în general negative şi din ce în ce mai scăzute pe măsura creşterii altitudinii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul.

În luna FEBRUARIE, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit.
Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-vestul şi nordul ţării, acestea se pot situa sub valorile normale.
În luna MARTIE, temperaturile medii lunare vor prezenta în general valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, exceptând vestul, sud-vestul şi nord- vestul ţării, unde local valorile termice pot fi sub cele normale. Vremea mai răcoroasă decât în mod normal se datorează unui transport de aer mai rece dinspre nord-vestul continentului.
Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, doar în sud-estul ţării fiind posibile cantităţi apropiate de mediile multianuale. Pe fondul unei intensificări a activităţii ciclonice, dinspre ciclonii islandezi şi dinspre marea mediterană, nu ar fi exclus să mai avem parte şi de ninsori, îndeosebi în prima decadă a lunii lui Mărţişor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu