Cel mai bun politician. Traian Băsescu: a rămas în joc după lovitura de stat

Barlad Online

Şeful statului a fost răsplătit pentru uriaşa sa capacitate de supravieţuire. Inclusiv după evenimentele devastatoare din vara acestui an
Este unul dintre cele mai categorice rezultate din întregul Top EVZ. La mare distanţă, Victor Ponta. Nici o surpriză, pentru un ziar „băsist”, vor comenta neprietenii. Şi nu se înşală prea mult.
EVZ nu a făcut niciun secret din opţiunile sale politice. Din simpatia sa faţă de valorile dreptei şi faţă de Traian Băsescu. Era firesc, deci, ca cititorii fideli să împărtăşească aceleaşi valori cu ziarul lor preferat. Cu atât mai mult pe o piaţă a presei la fel de polarizată ca şi scena politică.
O bătălie crâncenă
Totuşi, să limitezi explicaţiile doar „băsism” ar fi o prostie simplistă. La urma urmei, Traian Băsescu a rămas în picioare după una dintre cele mai crâncene bătălii politice din întreaga istorie modernă a României. Puciul USL, care a vizat descăpăţânarea lui Băsescu, a fost atât de violent, fulgerător şi sfidător, încât a uluit şi a îngrozit întreaga lume civilizată.
Presa occidentală ajunsese să scrie despre România la fel de mult ca în Decembrie 1989. Însă cu semn invers. Bucureştiul devenise loc de pelerinaj pentru emisarii tuturor cancelariilor importante
Legile au fost călcate în picioare. Orice regulă a fost supendată. Curtea Constituţională însăşi a fost la un pas de a fi executată.
Că Băsescu a reuşit să supravieţuiască acestui haos politico- legislativ este deja o performanţă care ţine puţin şi de miracol. Or, tocmai această performanţă a fost premiată de cititori.
După cum şi în cazul lui Ponta, ales pe locul II, a fost premiată tot performanţa: aceea de a naviga abil prin ape tulburi, rămânând pe linia de plutire.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu