Varicelă în grădinițe

Barlad Online

Trei focare de varicelă au fost dentificate în două grădinițe din Vaslui și una din Bârlad.
Varicela face ravagii în rândul preșcolarilor vasluieni. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a identificat trei focare la Grădinițele nr. 5 și 15 din orașul reședință de județ și Grădinița nr. 11 din Bârlad.
“Boala a fost confirmată prin analizele de laborator. Pobele biologice au fost trimise la Institutul Cantacuzino București și în aceste zile ne-a venit rezultatul. Este o boală specifică sezonului rece și numărul de îmbolnăviri este oarecum normal pentru această perioadă”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
În total, au fost diagnosticați cu varicelă 75 de copii. Potrivit medicilor epidemiologi, în acest an au fost forme de boală destul de virulente. Cu toate astea, niciunul dintre copii nu a făcut complicații.
În Bârlad au fost semnalate mai multe suspiciuni de rubeolă în rândul liceenilor. În secția Boli Infecțioase au fost internați cinci adolescenți de 15 și 16 ani, iar probele  biologice au fost trimise tot la București, la Institutul Cantacuzino, în vederea stabilirii diagnosticului. Este posibil, la fel ca și în cazul copilașilor cu varicelă, ca buletinul de analize să vină mult după tratarea pacienților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu