Un polițist din Bârlad a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul faptei

Barlad Online

Sâmbătă seara, pe strada Primăverii din municipiul Bârlad, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu decesul unui pieton.
Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui, autorul accidentului este un polițist care lucrează în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, iar în momentul comiterii accidentului nu se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
El se numește Ghiorghiță Apur și are 38 de ani și, după comiterea accidentului, acesta a fugit de la locul faptei.
Omul legii conducea un autovehicul proprietate personală, iar în zona unei treceri pentru pietoni a accidentat un bărbat, care nu traversa corect strada. Din accident a rezultat decesul pietonului, identificat ca fiind N. Dumitru, în vârstă de 54 ani, domiciliat în municipiul Bârlad.
La aproximativ 3 ore de la comiterea accidentului, Ghiorghiță Apur s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Bârlad şi a fost condus la Spitalul Municipal din localitate unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, urmând a fi declinată competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. De asemenea, faţă de lucrător va fi dispusă în regim de urgenţă procedura cercetării prealabile", ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu