Razbunarea-i arma… PDL-ului!

Barlad Online

Veste foarte proastã pentru locuitorii cartierelor Munteni si Podeni, din Bârlad, care sperau cã din acest an se vor bucura de canalizare menajerã si pluvialã. Ministerul Dezvoltãrii a anuntat cã a anulat licitatia pentru selectarea constructorului, din pricina «unor abateri grave de la prevederile legislative». Cum nu au fost fãcute precizãri în privinta abaterilor invocate, singurul motiv care stã la baza deciziei ministerului este rãzbunarea politicã. Printr-o declaratie mai mult decât elocventã, primarul Constantin Constantinescu a confirmat ipotezã vendetei PDL-iste: «Probabil guvernantii au vãzut cã aici, în Bârlad, au extrem de putine voturi de cîstigat, si au apreciat cã nu meritã sã investeascã…».
S-a ales praful de mai toate promisiunile fãcute, cu câteva luni în urmã, de deputatul PDL Dan Marian. Pe vremea când se afisa la brat cu primarul Constantin Constantinescu, liderul PDL vorbea despre un asa-zis “parteneriat” ce urma sã reverse râuri de lapte si miere pentru bârlãdeni. Se vorbea despre sute de apartamente ANL, grãdinite, despre soseaua de centurã si asfaltarea Bulevardului Republicii, dar si despre modernizarea strãzilor din douã cartiere din zona Deal si canalizãri în cartierele Munteni si Podeni. Între timp, primarul Constantinescu a redevenit candidatul PSD Bârlad la functia de primar al municipiului…
La o asa «tradare», asa razbunare!
Imediat ce Constantinescu a fost reconfirmat drept candidat al PSDului în cursa pentru Primãrie, PDL-ul a reactionat. În primã fazã, au dispãrut din “parteneriat” grãdini- tele, apoi soseaua de centurã si ANLurile, încet-încet a venit rândul strãzilor de pe Deal sã fie puse pe lista de asteptare, pentru ca, în urmã cu douã zile, Primãria Bârlad sã intre în posesia unei informatii cel putin îngrijorãtoare: Ministerul Dezvoltãrii a anulat licitatia pentru atribuirea lucrãrilor la canalizarea menajerã si pluvialã din cartierele Munteni si Podeni. Motivul invocat, unul care spune totul si nimic: “abateri grave de la prevederile legislative”. Care sunt acestea, nimeni nu stie. Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, primarul Constantinescu a recunoscut cã e victima unei vendete politice. “Imediat dupã ce am fost informati cã licitatia a fost anulatã din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative, fãrã ca aceastea sã fie mentionate, m-am gândit cã, probabil, guvernantii au vãzut cã aici, în Bârlad, au extrem de putine voturi de câstigat, si au apreciat cã nu meritã sã investeascã. Prin urmare, le-am cerut celor de la Serviciul Financiar sã înceapã demersurile pentru ca municipalitatea sã poatã constracta un împrumut care sã se încrie în gradul de îndatorare al orasului. Noi am încercat, pânã acum, sã nu crestem procentul de îndatorare, pentru cã, în eventualitatea în care canalizãrile din cele douã cartiere s-ar fi fãcut cu bani de la Guvern, am fi fãcut împrumut pentru asfaltarea strãzilor de acolo. Pânã la urmã, o sã facem împrumutul de 6,5 milioane euro pentru canalizãri”, a spus primarul Bârladului. Prin urmare, singura reusitã a renumitului “parteneriat” propus de Dan Marian rãmâne doar o hârtie, un protocol de predare-primire între Compania de Drumuri si Primãria Bârlad. Prima a primit în administrare Bulevardul Republicii, pentru a-l întretine si reabilita. De anul trecut si pânã în prezent, singurul obiectiv realizat prin acest protocol a fost deszãpezirea si gropile enorme apãrute dupã topirea zãpezilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu