Isprãvile deputatului Solomon

Barlad Online

Patru ani de tristã amintire pentru politica bârlãdeanã
PARLAMENTARII LA RAPORT Dupã un mandat de patru ani, fiecare parlamentar ar trebui sã-si prezinte activitatea. Pânã în prezent, niciunul din alesii vasluieni nu a fãcut asta. De aceea, începând de astãzi, vom analiza activitatea fiecãrui parlamentar vasluian, încercând sã aflãm pentru ce au fost cheltuite miliarde de lei, pentru masini de serviciu, birouri, cazãri la hotel si alte cheltuieli necesare unui obraz fin de parlamentar.
DEPUTATUL HULIGAN Probabil cel mai “activ” parlamentar a fost deputatul de Bârlad, Adrian Solomon. Din pãcate, nu este vorba de actiuni legislative sau alte actiuni menite a îmbunãtãti viata bârlãdenilor. Solomon a devenit celebru prin iesirile sale la limita huliganismului. Cea mai mare performantã a sa o constituie agresarea unui inspector venit în control la o discotecã din oras, pe motiv cã persoana respectivã fusese trimisã de Bãsescu sã colecteze taxe abuzive. Fapta sa este cercetatã acum de Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie din România. Pe lângã aceastã ispravã, meritã amintite jignirile adresate de Solomon Robertei Anastase si deputatei Teo Trandafir. De neuitat rãmâne si scena penibilã cu Solomon si portavocea la balconul parlamentului, scenã criticatã la unison de toti analistii politici pentru tâmpenie si manifestãri puerile.
Bomboana de pe tortul scandalurilor pe care le-a generat deputatul Adrian Solomon o constituie fapta sa, cercetatã acum de Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie din România, dupã ce deputatul PSD de Bârlad a agresat un inspector venit în control la o discotecã din oras, pe motiv cã personajul respectiv fusese trimis de Bãsescu sã colecteze taxe. De fatã la incident a fost si viceprimarul orasului, Traian Petcu, care l-a lovit pe inspector peste mânã, în timp ce acesta suna la 112! Viorel Brumãras si colegul lui, Octav Romascu, de la ADPFR, au fost luati la întrebãri pe 20 noiembrie pe la orele 00.15, în timp ce îsi fãceau meseria, culmea!, de douã personaje importante din Bârlad: deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad, si viceprimarul Traian Petcu, care serveau ceva, alãturi de patronul Bogdan Cosnitã, la barul Iguana din Bârlad. Politicienii PSD-isti i-ar fi bruscat pe cei doi, din motive .. de prietenie cu patronul localului „Iguana”. Cei doi politicieni erau la barul Iguana, când patronul li s-a plâns cã a venit un control de la un ONG, însotit si de un politist si cã trebuie sã dea bani pentru a obtine o licentã ca sã difuzeze muzicã, asta însemnând plata drepturilor de autor. Deputatul Solomon si viceprimarul Petcu s-au înfuriat si au mers la inspector, cerându-i socotealã în virtutea cãror legi încaseazã el bani si cã nu avea niciun temei legal pentru a face asta. S-au adresat cuvinte greu de reprodus, din partea deputatului Solomon, care tipa sus si tare cã el este parlamentar si cã are dreptul sã intervinã, sã-l întrebe de ce face controale, s-a produs si o îmbrâncealã, s-a chemat politia prin 112, atât de cãtre inspector, cât si de deputatul Solomon. Inspectorul Asociatiei pentru Drepturile Producãtorilor de Fonograme din România a sustinut cã i-au fost adresate cuvinte jignitoare si a fãcut plângere împotriva domnului deputat si a viceprimarului solicitând cercetãri pentru comiterea infractiunii de ultraj. „Plângerea fãcutã a fost declinatã cãtre Parchetul competent sã efectueze cercetãri având în vedere calitatea uneia dintre persoanele reclamate (deputat al României)”, a precizat comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad. Plângerea a ajuns la Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie din România, care în prezent efectueazã cercetãri privind fapta comisã.
Solomon, despre presedintele Roberta Anastase: “o sã finalizez cum vrea ea!”
Amendamentul Opozitiei la Legea bugetului asigurãrilor sociale privind stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut a generat cele mai aprinse dezbateri în 2010 în Parlament. Unul din autorii amendamentului, Adrian Solomon (PSD) a intervenit vehement, numindu-l pe premierul Emil Boc „Lãcustã Vodã”, ceea ce a determinat-o pe Roberta Anastase sã îi închidã microfonul si sã ameninte cã va apela la chestori. Interventia lui Adrian Solomon (PSD) a fost însotitã de apelative „colorate” la adresa Guvernului si Presedintelui Camerei Deputatilor. Deputatul PSD Adrian Solomon s-a decis sã protesteze într-un mod specific firii sale tumultoase amenintând, în 2010, cã va merge în Parlament cu o portavoce, pentru a se face auzit atunci când îi mai este tãiat microfonul de cãtre Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor. Pentru exemplificare, deputatul bârlãdean a si arãtat “lumii” obiectul în cauzã, precizând cã “rãzboiul” sãu cu presedinta Roberta si secretarul Camerei Deputatilor va continua pânã când nu va mai fi întrerupt din discurs. “Eu vorbeam despre pensii si ea se gândea aiurea … da-i vina mea cã ei (cei din PDL – n.r.) se gândesc mereu la prostii ? Mi s-a spus sã finalizez discursul si eu am zis cã o sã finalizez cum vrea ea, pentru cã nu se putea cum voiam eu, cã aveam mai multe de spus, aveam un alt final la discurs. Bineînteles cã ea s-a gândit la nu stiu ce bãdãrãnie, desi eu am folosit cuvintele ei! Pãi, dacã ea s-a gândit la prostii, eu nu asta am vrut sã spun. Mai mult decât atât, are si niste butoane acolo, cu care mã întrerupe, cã o sã iau un ciocan odatã si sã mã duc sã-i dau peste butoanele alea! Dar întâi o fac pe aia cu portavocea, o sã mã vedeti cu portavocea în Parlamentul României”, ameninta deputatul Adrian Solomon, si chiar asa s-a si întâmplat!
Mahala la portavoce!
La doar o zi dupã ce s-a aflat cã deputatul Solomon a semnat pentru a încasa indemnizatia de sedintã fãrã sã fie prezent la sedintã, pe 21 februarie anul acesta, el mai face o boacãnã. Solomon a devenit vedeta si tinta jurnalelor de stiri din media centralã, dupã ce s-a prezentat în Parlamentul României cu o portavoce. Cum n-a reusit niciodatã sã atragã atentia asupra sa cu vreun discurs inteligent de la tribuna Camerei Deputatilor, pe final de mandat, Solomon a gãsit astfel solutia pentru a iesi în evidentã. Si a reusit. Din pãcate, gestul sãu nu a provocat admiratie, ci a fost catalogat drept nedemn pentru un demnitar. Cel putin asa s-au exprimat cei mai importanti comentatori din viata politicã româneascã, printre acestia aflându-se si Mircea Dinescu.
Nici Teo n-a scãpat de Solomon
Deputatul PDL Teo Trandafir a avut la începutul mandatului ei, în 2010, un schimb dur de replici cu liberalul Eugen Nicolaescu si evident cu social-democratul Adrian Solomon, cel din urmã acuzând-o pe democrat-liberalã cã a angajat-o la cabinetul de parlamentar pe fosta sa colaboratoare din emisiunile TV, Tanta. În dezbatere a intervenit si deputatul PSD Adrian Solomon, care i-a acuzat pe democrat-liberali ca “sunt foarte atenti” cu cheltuielile bugetare, în sensul ca “sunt atenti sã bage bani în buzunarul propriu”. “Aici nu e nici ProTV, nici Antena 1, sau pe unde a lucrat d-na Teo Trandafir. Pentru cã mã uit în salã si n-o vãd pe Tanta”, a remarcat social-democratul, fãcând-o pe Teodora Trandafir sã plângã si sã îi dea o replicã tãioasã, asa cum merita Solomon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu