Mai mulţi directori ai Chevron au interdicţie de a părăsi Brazilia, urmând să fie puşi sub acuzareUn tribunal din Brazilia a interzis părăsirea ţării unui grup de 17 directori executivi ai subsidiarelor locale ale companiilor americane Chevron şi Transocean, care ar putea fi puşi sub acuzare pentru fapte în legătură cu deversarea petrolieră din noiembrie din largul ţărmului brazilian.

Un judecător federal din Rio de Janeiro a aprobat solicitarea procurorilor, care vor să pună sub acuzare ambele companii americane.
Sunt vizaţi 17 directori executivi ai filialelor locale ale Chevron şi Transocean, inclusiv directorul general al Chevron Brazil, George Buck.
Procurorii au arătat că acuzaţiile vor fi prezentate marţi sau miercuri judecătorilor.
Decizia privind interdicţia de a părăsi ţara vine la o zi după ce Paza de Coastă din Brazilia a descoperit o nouă pată de petrol în apropiere de exploatarea offshore Frade, operată de Chevron în parteneriat cu Petrobras (Brazilia) şi un consorţiu de companii japoneze.

Incidentul din noiembrie a deversat 3.000 de barili de petrol, mai puţin de 0,1% din cantitatea scursă în 2010 în Golful Mexic după explozia catastrofală de la platforma Deepwater Horizon, controlată de BP.
Cu toate acestea, Chevron se confruntă cu un proces civil pentru daune care se ridică la un total de 11 miliarde de dolari, cel mai mare dosar de mediu din istoria Braziliei.
Chevron a anunţat că nu există indicii care să sugereze o legătură între incidentul din noiembrie şi pata de petrol descoperită vineri de autorităţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu