Terminatorii

Barlad Online

În noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local situat în centrul Bârladului, a avut loc o bătaie cu pumni, picioare, scaune și bucăți de lemn desprinse dintr-o balustradă. Scandalul a izbucnit pe fondul consumului de alcool. Doi tineri au ajuns în spital cu traumatisme severe. Agresorii au fost arestați preventiv pentru 29 de zile și riscă până la cinci ani de închisoare.
Bârlădenii Ionuț Susanu (22 de ani), Cristian Păvăluță (23 de ani) și frații Alin (24 ani) și Cristian Mocanu (21 de ani) au fost arestați preventiv în week-end sub acuzațiile de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. Scandalul în urma căruia au ajuns după gratii s-a petrecut puțin după miezul nopții de vineri spre sâmbătă, într-un club de noapte situat la câțiva metri de primărie, “Antic Pub”.

Din primele cerceri demarate de polițiști reiese că Ionuț Susanu s-a supărat pe chelneriță pentru că a refuzat să aducă la masă niște băuturi fără să i se achite comenzile anterioare. Individul era în stare avansată de ebrietate și i-a sărit țandăra pe loc. A început să o înjure și să o amenințe pe chelneriță, motiv pentru care DJ-ul localului a sărit în apărarea ei. Tânărul a fost agresat fizic și, imediat, lucrurile au degenerat. În numai câteva minute, barul s-a transformat într-un câmp de luptă. S-au format două tabere: Susanu și ceilalți trei tineri care au stat la masă cu el versus băieții care au încercat să aplaneze conflictul. Bătăușii nu s-au limitat să-și folosească pumnii și picioarele, ci au pus mâna pe scaune și au desprins bucăți din balustrada din incinta barului. Scandalagiii au fugit din bar într-un final, dar au fost prinși la scurt timp. În urma lor, au lăsat mai multe victime, care au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman”. Unul dintre cei bătuți era în stare foarte gravă.
“După consumarea conflictului, cei patru tineri care au provocat scandalul au părăsit incinta barului. Au fost rapid identificați de polițiștii bârlădeni care au fost solicitați să intervină prin apel la 112. Agresorii au fost conduși la sediul Poliției Bârlad pentru audieri, după care au fost reținuți 24 de ore. Ulterior, cei patru suspecți au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, unde magistrații au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
De departe, cel mai tare a fost bătut Emanoil U. (23 de ani), diagnosticat de medici cu “traumatism cranio-facial, policontuzii, comă de gradul I”. În aceeași noapte a fost transferat la Neurochirurgie Iași. Bogdan T. (21 de ani) a fost diagnosticat cu “traumatism cranio-facial, fractură de piramidă nazală și policontuzii”. La solicitarea părinților, a fost transferat la un spital din Focșani.
Ionuț Susanu, Cristian Păvăluță, Alin Mocanu și Cristian Mocanu sunt cunoscuți cu antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni cu violență. Pentru scandalul iscat în clubul bârlădean li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ei riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu