Doina Silistru, în vizită de lucru la Bârlad

Barlad Online

Joi, Asociația Myosotis Bârlad a primit vizita senatorului PSD Doinei Silistru. Ea a participat la o întrunire cu reprezentanții legali ai beneficiarilor Centrului de zi pentru copii cu dizabilități “Casa Esme”. Au fost puse în discuție problemele majore cu care se confruntă familiile care au în componeța lor persoane cu dizabilități, probleme pentru care cadrul legislativ din România nu oferă soluții funcționale. La ședință a luat parte și viceprimarul orașului Traian Petcu.
Loredana Dobrin, coordonatorul Centrului de zi “Casa Esme” a prezentat succint problemele majore pe care le au acești copii. A menționat lipsurile legislative și a completat cu neajunsurile specifice părinților de copii cu dizabilități din Bârlad. Ea a subliniat că aceștia nu sunt acceptați în unitățile de învățământ din oraș și sunt direcționați către Școala specială din Vaslui. O altă problemă este lipsa unui medici specialist în neuropsihiatrie infantilă. Din toamna anului trecut, Eva Cojocaru, singurul pediatru specializat în psihiatrie, s-a mutat în alt județ și de atunci nu mai are cine să le prescrie copiilor tratamentul lunar. Părinții acestora fiind nevoiți să-i ducă până la Vaslui sau chiar mai departe pentru o banală rețetă.
“Încă din primul mandat de senator am avut mai multe inițiative legislative privind protecția copiilor cu dizabilități, în special al celor cu autism”, a spus Doina Silistru. La “Casa Esme” vin zilnic pentru terapie 48 de copii cu dizabilități.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu