Octavian Marcu va candida la Primăria Bârlad

Barlad Online

Chirurgul va participa la alegerile din iunie din partea PDL.
Membrii PDL Bârlad au ales un candidat surpriză pentru alegerile locale din vara acestui an. În cursa electorală va intra chirurgul Octavian Marcu. Anunțul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de către senatorul Vasile Pintilie.
“După multe evaluări și calcule, ne-am decis să-l susținem pe domnul doctor Octavian Marcu. Nu a fost membru de partid până acum și nu a făcut politică în mod organizat. Este cetățean al Bârladului de aproximativ 10 ani, are legături strânse cu orașul și și-a întemeiat o familie aici. Faptul că a acceptat propunerea noastră este o onoare. Dovedim astfel opiniei publice că PDL este un partid care acceptă și persoane din afara spectrului politic, persoane care fac performanță în domeniile în care profesează”, a declarat Vasile Pintilie.
În cadrul conferinței, s-au rostit în repetate rânduri cuvinte precum “reformare”, “restructurare”, “schimbare”, “promovarea tinerilor”, care s-au regăsit atât în discursul senatorului, cât și al pretendentului la fotoliul de prim om al orașului.
Octavian Marcu are 39 de ani și este medic primar chirurg la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman”. Și-a format o reputație foarte bună, lucru care speră să-i atragă voturile bârlădenilor.
În prima sa declarație ca om politic, s-a folosit de limbajul medical pentru a creiona starea administrativă a orașului: “Ca medic, îmi dau seama că Bârladul este bolnav de cancer. Este o boală care se manifestă prin promovarea în funcții cheie a nonvalorilor, ceea ce a blocat accesul cetățenilor către instituțiile publice, accesarea de programe, demararea de proiecte. Cancerul se tratează cu intervenții în forță, nu cu băi de nămol, mă refer la cartierele nesistematizate, cum s-a întâmplat în ultimii opt ani. Candidez în ideea că există speranță și potențial pentru schimbare. Subliniez, îmi doresc o schimbare de fond, nu de formă”.
Octavian Marcu a spus că va face “o politică a cetățeanului, nu a partidului” și că își dorește o campanie electorală fair-play. Chirurgul a fost coleg de clasă în liceu cu cel mai influent pedelist din județ: Dan Marian. A recunoscut că se cunosc și că au fost colegi, dar a negat orice implicare a acestuia în alegerea sa.
“Domnul Pintile este cel care mi-a propus să candidez la Primăria Bârlad. Primele discuții le-am avut în urmă cu aproximativ două luni. Dan Marian a fost surprins să audă că voi candida”, a mai spus Marcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu