Cetățeni de onoare

Barlad Online

Doi profsori de arte plastice - Clapon Didu și Eugen Iftene - și doi cetățeni francezi - Rene Balana și Pierre Valette - au primit titlul de cetățeni de onoare ai Bârladului. Ultimii doi sunt primarul și viceprimarul orașului Vergeze, cu care Bârladul este infrățit de mai bine de trei ani.
“Domnii profesori Iftene și Clapon au ca principal atu faptul că au instruit generații întregi de copii în tainele artelor plastice și mulți dintre ei au ajuns artiști de renume național și internațional. În același timp, edilii din Vergeze sunt prietenii Bârladului de mulți ani și și-au arătat disponibilitatea de a pune în practică proiecte economice importante pentru comunitatea locală bârlădeană. Asta pe lângă proiectele culturale și sportive pe care le-au derulat de mulți ani împreuncă cu municipalitatea bârlădeană”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.
Proiectul de hotărâre inițiat în acest sens a fost aprobat, ieri, de consilierii municipali, urmând ca festvitatea oficială să se deruleze în timpul Zilelor Culturale ale Bârladului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu