Au vrut sã «mãrite» un cal în Neamt!

Barlad Online

Luni dimineatã, politistii au fost sesizati prin apelul de urgentã 112 cu privire la faptul cã, dintr-o anexã a locuintei unui bãrbat în vârstã de 71 ani, din comuna Gârceni, a fost sustrasã o cabalinã, de cãtre persoane necunoscute. La fata locului s-au deplasat politistii Sectiei de Politie Ruralã nr. 1 Vaslui, care au stabilit cã cele sesizate se confirmã. În urma cercetã rilor efectuate, politistii au identificat principalii suspecti în sãvârsirea acestei fapte ca fiind Constantin M., de 20 de ani, din comuna Gârceni, si Costel F, de 39 de ani, si Cãtãlin F., de 18 ani, ambii din comuna Bãcesti. În noaptea precedentã, Constantin M. a sustras calul de la locuinta pãrtii vãtãmate, iar cu ajutorul celor doi complici, a transportat- o la domiciliul lui Costel F. Ulterior, acesta a dus-o la o cunostintã pe raza comunei Bozieni, judetul Neamt, cu intentia de a o vinde. Calul a fost recuperat si restituit pãrtii vãtãmate. Constantin M. si Costel F. au fost retinuti pentru o perioadã de 24 ore, ieri fiind prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui. Procurorul a dispus fatã de cei doi mãsura preventivã de obligare de a nu pãrãsi localitatea.
Robin Hood-ul de la tara!
Politistii Sectiei de Politie Ruralã nr. 3 Bârlad l-au identificat în aceastã sãptãmânã pe Ion C., în vârstã de 50 de ani, din comuna Bogdãnesti, care este suspect de sãvârsirea unei infractiuni de furt din locuintã, faptã comisã dintr-un imobil al unui bãrbat din satul Bãdeana, comuna Tutova. Suspectul se afla în gazdã la partea vãtãmatã din luna octombrie 2011, locuind într-un imobil aflat în aceeasi curte cu locuinta proprietarului. În acest timp, a observat locul unde bãrbatul îsi pãstra banii, iar în luna februarie, a profitat de lipsa proprietarului, a pã- truns fãrã drept în imobilul acestuia si, dintr-o camerã a locuintei, a sustras suma de 5.100 lei, aflati într-un sertar al patului. O parte din suma de bani a fost oferitã de suspect unor rude, iar o parte a fost cheltuitã pe raza municipiului Bârlad. Politistii au recuperat aproximativ 60% din suma de bani sustrasã, bani care au fost restituiti pãrtii vãtãmate. Pe numele bãrbatului a fost întocmit dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunii de furt.
Bunuri «împrumutate» de la vecini
Politistii Sectiei de Politie Ruralã nr. 5 Murgeni lau identificat pe Stefan D., în vârstã de 29 de ani, din comuna Gãgesti, care a sãvârsit douã infractiuni de furt din locuinte, fapte comise pe raza localitãtii de domiciliu. Tânãrul a sustras din curtile a douã locuinte de pe raza localitãtii Gãgesti mai multe bunuri (roti metalice, cadru de plug, 7,5 mc material lemnos), în valoare de aproximativ 1.100 lei. Mai multe din bunurile sustrase au fost recuperate si restituite pãrtilor prejudiciate. Lui Stefan D. i-a fost întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de furt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu