Referendum pentru extragerea gazelor de şist din zona Barlad

Barlad Online

Scandalul cu extragerea gazelor de șist la Bârlad continuă. Deputatul PDL Dan Marian crede că bârlădenii ar trebui chemați la vot ca să spună dacă sunt sau nu de acord ca firma Chervon, care intenționează să extragă gazele de şist prin fracţionarea hidraulică în judeţul Vaslui, să vină în județ.
Deputatul democrat liberal îşi motivează alegerea susţinând că subiectul „Chevron" a fost prea intens politizat şi mediatizat negativ de oameni care nu vor să se facă investiţii în judeţ.
Deputatul Dan Marian şi-a anunţat candidatura la şefia CJ Vaslui
Afaceri pe bani publici în numele părinţilor
Mai mult, Dan Marian susţine că cei de la Chevron, cu care a avut o discuţie în urmă cu aproximativ o lună, i-au dat asigurări că tehnologia pe care o vor folosi pentru extragerea gazelor este una care nu va afecta mediul înconjurător. „Isteria asta a fost creată de un politician bârlădean. Toată lumea şi-a dat cu părerea, dar până acum nu avem informaţii şi din cealaltă tabără. Consider că această isterie creată pe acest subiect nu înseamnă altceva decât împotrivirea atragerii de investitori", a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Dan Marian.
Petiţie online împotriva exploatării gazelor de şist la Bârlad
Una din soluţiile propuse de deputatul Marian este cea a unui referendum care să fie organizat pe 10 iunie, odată cu alegerile locale. „Propunerea mea a fost de a se organiza un referendum, prin care cetățenii din Bârlad și cei din comunele învecinate să-și spună opinia clar, cu Da sau Nu, dacă sunt de acord cu extragerea gazului de șist. Vom contacta consilierii locali ai PDL din localitățile respective pentru a iniția ei acele hotărâri privind referendumul. Acolo unde nu vom putea face acest lucru, neavând minimum o treime din consiliul local formată din consilieri PDL, cât trebuie ca să putem iniția proiecte de hotărâre, vom trece la faza a treia, anume aceea de a strânge un minim de 5% de semnături în rândul populației cu drept de vot", a mai spus Dan Marian.

 16 martie 2012, 07:25 |  Autor: Ionuţ Balaban  |  Stire preluata din Adevarul

Referendum pentru extragerea gazelor de şist din zona Barlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu