Peste 10.000 de bârlădeni au spus „NU“ exploatării gazelor de şist

Barlad Online

În ciuda presiunii puse de unii politicieni, societatea civilă începe să aibă un cuvânt tot mai greu de spus împotriva exploatării gazelor de şist prin fracţionare hidraulică. Peste 10.000 de bârlădeni şi-au dat semnătura prin care au spus că nu sunt de acord ca cei de la compania Chevron să vină şi să foreze în această zonă.
La aproximativ o săptămână de când Primăria Bârlad a demarat o campanie prin care a cerut ca bârlădenii să îşi dea sau nu acordul în ceea ce priveşte exploatarea gazelor de şist, peste 10.000 de cetăţeni au semnat că nu vor ca cei de la Chevron să foreze pe aceste meleaguri.
Acţiunea vine la aproape două luni de când o astfel de petiţie a fost lansată şi prin intermediul internetului.
Petiţie online împotriva exploatării gazelor de şist la Bârlad
Mai mult, câţiva voluntari, ajutaţi şi de mai multe organizaţii non-guvernamentale, au dus o campanie aprigă împotriva gigantului petrolier şi au reuşit să convingă o mare parte a populaţiei să spună „Nu" exploatării gazelor de şist prin fracţionare hidraulică.

Bârlădenii sunt hotărâţi să nu se oprească aici şi au decis ca joi, 22 martie, începând cu ora 17:00 să participe la un marş de protest în care îi aşteaptă şi pe localnicii din comunele învecinate.
Referendum pentru extragerea gazelor de şist
Anunţul a fost făcut şi pe reţelele de socializare, sub sloganul „Bârladul spune NU exploatării prin fracţionare a gazelor de şist“, până acum peste 1.500 de utilizatori dându-şi acordul să participe la această acţiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu