Gala premiilor “Visând la aștri”

Barlad Online

Sâmbătă, la Bârlad va avea loc vernisajul expoziției și premierea concurenților la cea de-a VII-a ediție a Concursului național de grafică, pictură și fotografie “Visând la aștri”.
Sâmbătă, de la ora 11, la Liceul teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad, va avea loc cea mai importantă ediție de până acum. La Concursul național de grafică, pictură și fotografie “Visând la aștri” - ediția a VII-a s-au înscris aproximativ 700 de copii și tineri din 25 de județe, care au intrat în concurs cu peste 1.000 de lucrări. Organizatori sunt Asociația Astronomică “Sirius” (AAS) - Club UNESCO, Liceul teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad și Palatul Copiilor Tulcea.
Ioan Adam, președintele AAS Bârlad, ne-a declarat: “Acest proiect a devenit atractiv și de notorietate din moment ce s-au înscris copii în număr atât de mare, iar calitatea lucrărilor a ajuns la un nivel înalt. Înseamnă că ne-am atins scopul, acela de a-i atrage pe copii și tineri către știință prin artă”.
La eveniment și-au anunțat participarea și o serie de concurenți din alte județe, respectiv Tulcea, Galați și Argeș. Câștigătorii din celelalte zone își vor primi diplomele și cadourile prin poștă.
Pe site-ul AAS (www.astronomica.ro) au fost deja afișate rezultatele. La ediția din 2012 au fost acordate aproximativ 200 de premii și mențiuni, la toate categoriile de vârstă și secțiunile. Cei care au obținut locul I (20 de premii la desen și grafică și 31 de premii la fotografie) vor primi cadouri oferite de Comisia de Cultură din cadrul Consiliului Local Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu