Învierea lui Iisus a fost de fapt o iluzie optică. O nouă teorie aruncă în aer lumea academică

Barlad Online

O nouă teorie despre Giulgiul din Torino, considerat a fi purtat de către Iisus Hristos în momentul Învierii, va deschide o serie de conflicte între teoreticienii creştini.
Istoricul de artă Thomas de Wesselow este convins că Giulgiul este real şi că l-a atins pe Iisus, dar consideră că imaginea chipului divin pe bucata de pânză i-ar fi păcălit pe apostoli în a crede că Iisus ar fi înviat.
 Practic, academicianul de la Cambridge, consideră că Învierea lui Iisus este de fapt o iluzie optică. Teoria lui spune că, pentru o persoană de acum 2000 de ani, imaginea imprimată pe Giulgiu ar fi fost extraordinară şi mult peste puterea sa de înţelegere. „Au văzut această imagine pe haină au crezut că văd dublura vie a lui Iisus", a declarat istoricul pentru cotidianul „The Daily Telegraph".

Specialistul mai susţine că pe vremea aceea imaginile erau mai mult decât sunt acum pentru noi. Ele erau prezenţe psihologice, aproape fantastice şi aveau o încărcătură mult mai mare.
8 ani de studiu
De Wesselow studiază de peste opt ani misterul giulgiului din Torino, iar lunea viitoare va scoate o carte pe această temă.
Academicienul de la Cambridge consideră că Giulgiul este autentic, deşi unele datări prin carbon l-au plasat între 1260 şi 1390. De Wesselow consideră că Giulgiul a fost furat de cavalerii francezi şi de către Cruciaţii care au invadat Constantinopolul în 1204. În plus, el este convins că urmele de pe material sunt autentice şi indică faptul că Iisus a fost cândva în Israel. De asemenea, urmele rănilor ar fi reale, compuse din sânge autentic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu