Doctorul Marcu a fost iertat

Barlad Online

Comisia de disciplină a Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad a decis să nu-l “amendeze” pe chirurgul Octavian Marcu pentru declarațiile defăimătoare pe care le-a făcut în presă.
Scandalul iscat la spitalul bârlădean de Octavian Marcu, doctorul nemulțumit de volumul mare de lucru și lipsa materialelor sanitare, s-a stins. Comisia de disciplină l-a iertat de “păcate”, dar i-a impus să nu se mai folosească de imaginea și înscrisurile instituției pentru a ieși în presă. Prin urmare, chirurgul a convocat, ieri, o conferință de presă, la sediul PD-L, și a anunțat că orice declarație a sa o va face în calitate de candidat la Primăria Bârlad și va folosi persoana a III-a atunci când va face referiri la opiniile sale ca medic.
“Codul etic al spitalului interzice medicilor să dea relații ziariștilor. Constat că se încalcă legea fundamentală a țării. Potrivit art. 30 din Constituție, libertatea de exprimare este un drept inalienabil al cetățenilor. Chiar și așa voi respecta interdicțiile impuse de conducerea spitalului și orice declarație o voi face în calitate de candidat la Primăria Bârlad. Voi folosi
persoana a III-a când voi vorbi despre doctorul Marcu”, a spus chirurgul renegat.
Pentru a-și nuanța declarațiile, s-a folosit de epitete, metafore și comparații cu personaje din filme. A spus că a fost convocat la Comsia de disciplină după o săptămână în care a avut trei gărzi și s-a simțit ca personajul negativ din “Procesul intelectualilor”, un film turnat în anii ‘50-’60.
“Parcă s-ar fi turnat o nouă ecranizare a acestui film, în care cei care îndrăzneau să vorbească erau ajuși în fața comisiei de etică și femeia de serviciu, tăietorea de bilete și scuipătorul de semințe își dădeau cu părerea și decideau să fie scos din organizație personajul care avea gura prea mare”, a conchis Marcu.
El a mai spus că președintele Comsiei de etică dintr-un spital trebuie să aibă cel mai înalt grad profesional din unitate. Prin urmare, se poate spune că Marcu a contestat președintele comisiei, respectiv pe Gabriela Daniș, cea care este și director medical. În spitalul bârlădean sunt medici care au doctorat în medicină, deci îi sunt superiori acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu