Cine va fi candidatul USL la Consiliul Județean Vaslui? Lovitura lui Bichineț

Barlad Online

După mai bine de două luni de speculații, ieri, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Corneliu Bichineț, liderul informal al peremiștilor vasluieni, și senatorul Cristian David, “ocrotitorul” filialei locale a PNL, și-au oficializat relația. Preț de câteva ore, cei doi au purtat discuții intense în biroul lui Bichineț, unde, pentru o bună bucată de timp, a fost prezent și Dumitru Buzatu, celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean și, totodată, liderul pesediștilor vasluieni.
S-ar putea spune că doi lideri politici, Corneliu Bichineț și Cristian David, tocmai “s-au dat pe față” în momentul în care, preț de câteva ore, au stat la taclale în biroul celui dintâi de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui, în prezența șefului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Asta într-o vreme în care speculațiile în legătură cu trecerea lui
Corneliu Bichineț, liderul “informal” al PRM Vaslui, la PNL se înmulțeau. Manevra a fost recunoscută atât de liderii PSD, cât și de cei ai PNL Vaslui. Potrivit lui Bichineț, senatorul Cristian David, “ocrotitorul” filialei locale a PNL, i-a făcut o simplă “vizită” de curtoazie, ocazie cu care s-au lăsat furați ore în șir de problematicile sociale, economice, financiare și administrative. Ca o coincidență “divină”, totul se întâmplă în plină perioadă de preparative pentru campania electorală.
Întrebați despre scopul discuțiilor îndelungate din biroul lui Bichineț, cei trei protagoniști au ținut să apară mai degrabă la rubrica mondenă. Corneliu Bichineț a declarat că este o “vizită” a senatorului Cristian David, “fostul și viitorul ministru”, “un om preocupat de soarta județului Vaslui”, complimente neobișnuite până acum. Senatorul Cristian David a încercat să fie și mai inventiv, găsind niște calități extraordinare unei cafele invizibile pe care ar fi servit-o la Bichineț și care ar fi fost “cea mai bună cafea din Vaslui”. Dumitru Buzatu a preferat să tacă. Știe el mai bine...
Veselia debordantă de ieri afișată de Corneliu Bichineț ar putea trăda însă o reușită în planul demersurilor personale de a deveni candidatul USL la CJ Vaslui. Bichineț a încercat să convingă cele două partide mari ale USL că, de vreme ce este primul în sondaje, iar protocolul alianței spune clar că primul în sondaje este cel desemnat pentru conducerea CJ, trecerea sa la PNL nu poate însemna decât că va candida la președinția CJ!
Scenariul este plauzibil, dacă avem în vedere lipsa de apetență pentru această funcție pe care Dumitru Buzatu a manifestat-o la ultimele alegeri, atunci când l-a lăsat să candideze pe prim-vicepreședintele organizației PSD, Vasile Mihalachi, el preferând locul secund (cel puțin formal) în tripleta de la conducerea instituției.
Trecerea lui Bichineț de partea PNL a fost recunoscută involuntar de Cristian David, care a spus presei: “Veți afla la momentul potrivit... ce este de aflat”. Ce este de aflat, dacă nu este nimic?!
Ciprian Trifan, secretarul general al Organizației Județene a PSD Vaslui, a admis că s-a trecut peste etapa discuțiilor “introductive” pentru adeziunea lui Bichineț la PNL, dar a menționat că rolul acestuia în viitoarea campanie electorală este de a-i “înmâna” capitalul electoral pe tavă lui Dumitru Buzatu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu