Bebeluș mort în condiții suspecte

Barlad Online

Un bebeluș de numai două luni, din comuna Șuletea, a murit cu puțin timp înainte să ajungă asistenta medicală din sat.
Neglijența părinților a fost fatală pentru un bebeluș de numai două luni, din satul Fedești, comuna Șuletea.
Marian a decedat luni dimineață, cu puțin înainte să ajungă asistenta medicală din comună, solicitată de părinți la domiciliu. Trupul micuțului a fost dus al morga Spitalului Municipal de Urgență “Elena Blediman” Bârlad în vederea efectuării necropsiei pentru a stabili cauzele decesului. Părinții au lăsat în grija rudelor mai îndepărtate sarcina de a ridica sugarul mort de la morgă, precum și cheltuielile legate de înmormântare.
“Eu sunt soră cu tatăl copilașului. Nu știu ce să vă spun, nu știu de ce a murit. Noi ne vom ocupa de înmormântare, pentru că ei nu au bani. Mititelul a murit nebotezat, la fel ca o surioară de-a lui. Nu pot să-mi explic cum s-a întâmplat așa ceva. Mai au patru copii dați în plasament. Botezul era programat după Paște, pentru că acum e post. Copilul s-a născut pe 16 ianuarie și era sănătos”, ne-a spus mătușa copilului.
Rudele care au venit să ridice trupul copilașului au lăsat de înțeles că părinții nu îi acordau bebelușului toată atenția cuvenită.
Cazul a fost anunțat la Poliția Șuletea de către medicul de familie din sat. Pentru că nu au fost găsite semne de violență pe trupul sugarului nu au existat suspiciuni privind posibilitatea unei morți violente și medicul anatomo-patolog, funcție de fezultatul necropsiei, va putea stabili dacă a fost vorba despre un deces surveni pe fondul neglijenței. Din câte se pare, cauza decesului a fost o răceală puternică.
“Mama a declarat colegilor mei că l-a hrănit dimineața pe copil și apoi i s-a făcut rău. A chemat asistenta medicală din sat dar acesta l-a găsit mort”, ne-a declarat Mihalea Ștraub, purătătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu