Compania Chevron nu a depus, încă, documentaţia la APM pentru eliberarea acordului de mediu

Barlad Online

Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Vaslui anunţă că, până în acest moment, compania Chevron nu a depus nicio documentaţie prin care să solicite eliberarea acorduuli de mediu pentru începerea lucrărilor de exploatare a gazelor de şist în judeţul Vaslui.
Conducerea APM Vaslui spune că îi aşteaptă pe cei de la compania americană să depună aceste acte, dar susţine că eliberarea acordului de mediu se va face numai după o analiză a metodelor de folosire a extragerii gazelor de şist şi a impcatului pe care acestea le au asupra mediului.

„Până în prezent, compania Chevron sau vreo altă firmă nu a depus nicio documentaţie la APM pentru a solicita eliberarea acordului de mediu pentru demararea unor lucrări de explorare sau exploatare a gazelor de şist în judeţul Vaslui. Însă, dacă va exista vreo cerere în acest sens, se va face un studiu de impact asupra mediului în sensul că se va merge în teren şi se vor urmări consecinţele metodelor folosite pentru extracţie. Asta nu înainte de a ne prezenta tehnologia cu care se doreşte exploatarea gazelor de şist pentru a vedea care poate fi impactul asupra florei şi faunei din zonă", a declarat pentru Mediafax, Remus Mitrea, directorul APM Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu