Simptome ale cancerului pe care nu ar trebui să le ignori

Barlad Online

Diferitele tipuri de cancer au simptome specifice, dar unele dintre ele se regăsesc la majoritatea tipurilor.
România este pe primul loc în Europa ca număr de decese cauzate de cancerul de col uterin

Aceste simptome pot părea minore şi neimportante, dar împreună pot indica faptul că te-ai îmbolnăvit de cancer.

În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, multe tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată nu vor avea simptome sau semne în fazele incipiente. Dacă au existat însă cazuri în familie de cancer la prostată, este indicat să fie efectuat un test. Alte semne ar putea fi durerile de oase sau umflarea membrelor inferioare.

Cancerul la sân este cel mai întâlnit tip de cancer în rândul femeilor. Autoexaminarea poate conduce la identificarea unor noduli neobişnuiţi, care ar trebui să fie luaţi foarte în serios. De fiecare dată când simţiţi o anomalie, umflătură, un nodul la sân, ar trebui să vă vedeţi cu medicul dvs. pentru o consultaţie. O mamografie ar putea fi de asemenea necesară.

Cel mai comun simptom care îi conduce pe oameni la diagnosticul de cancer este durerea, o senzaţie anormală, dureroasă. Dar este dificil să diferenţiezi între durerea proprie cancerului şi una comună, banală. Este însă indicat să acorzi atenţie durerii, care este fie mult mai severă, fie mult mai persistentă în timp decât te-ai putea aştepta.

Semne că durerea ar putea fi un simptom al cancerului:
• Nu poate fi atribuită la ceva specific precum o rană sau suprasolicitare
• Persistă şi nu se îmbunătăţeşte
• Este severă
• Îţi deranjează somnul
• Este cuplată cu alte simptome minore


Oboseala şi pierderea în greutate reprezintă un al simptom. Dacă te simţi neobişnuit de obosit, fără a putea indica o cauză, dormi suficient şi bine, nu esti bolnav, atunci acesta ar putea fi un alt simptom al cancerului. În plus, dacă slăbeşti foarte repede şi fără prea mult efort-şi asta ar trebui să te pună serios pe gânduri.


Individual, aceste simptome pot fi greu de observat şi poate nu sunt chiar un motiv de îngrijorare. Dar dacă observaţi că unele semne de avertizare se adună - pierdere bruscă în greutate, senzaţia de epuizare fără motiv, dureri inexplicabile- acestea pot indica faptul că este cel mai bine pentru a ajunge la un doctor pentru un consult. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care deja ştiu că există riscul să se îmbolnăvească de diferite tipuri de cancer indiferent dacă este din cauza istoriei familiei, a stilului de viaţă sau a vârstei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu