Patron din Bârlad reţinut pentru înşelăciune cu CEC-uri fără acoperire

Barlad Online

Ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au efectuat cercetări şi au probat activitatea infracţională a lui unui bărbat de 37 de ani din municipiul Bârlad care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Brăila, a emis mai multe file CEC şi bilete la ordin inducându-i în eroare.
Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Brăila, în perioada septembrie-noiembrie 2011, a emis mai multe file CEC şi bilete la ordin, în favoarea a 18 parteneri de afaceri, din mai multe localităţi din ţară, inducându-i în eroare cu privire la disponibilul din cont, valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ 800.000 euro, din care a fost recuperat circa 100.000 de euro.
În cauză s-a început urmărirea penală împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, conform Art. 215, alin. 1,3,4,5 Cod Penal, cu aplicarea Art. 42 Cod Penal, dispunându-se şi măsura reţinerii învinuitului, care a fost încarcerat în Arestul IPJ Braila.
În ziua de 23.03.2012 acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.
După audiere, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi, ca măsură preventivă, a emis pe numele lui ordonanţă de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 29 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu