Bârladul a spus “No fracking!”

Barlad Online

Vă prezentăm un scurt fotoreportaj realizat în cursul celui mai mare protest public anti-fracking din România - mitingul de la Bârlad, de săptămâna trecută, când mii de oameni s-au declarat împotriva exploatării gazelor de șist prin fracționare hidraulică. Joia trecută, la Bârlad, s-a derulat o amplă acțiune de protest împotriva exploatării gazelor de șist prin fracționare hidraulică. Mii de bârlădeni și localnici din comunele învecinate s-au adunat în centrul civic și s-au declarat împotriva fracking-ului, cum mai este cunoscută tehnologia de fracționare hidraulică.

Una dintre surprizele mitingului a constituit-o prezența prințesei Briana Caradja. Acum două săptămâni, ea a protestat și la București și tot împotriva extragerii gazelor de șist prin fracționare hidraulică. Din fericire, de această dată, prințesa nu a mai fost arestată!

Protestul nu a fost confiscat politic de niciuna dintre părțile rivale, ceea ce a fost un succes pentru societatea civilă.Totuși, câteva mesaje cu substrat politic tot le-au scăpat organizatorilor.

Pentru ca șefii de la Chevron să înțeleagă mai bine care e voința bârlădenilor, au apărut și mesaje sugestive scrise în limba engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu