Ce iertãtori sunt politistii, între ei!

Barlad Online

Sanctiune blândã în cazul politistului din judetul Vaslui care a bãgat trei oameni în spital. E vorba deagentul Ciprian Popa, cel care la finele anului trecut, s-a urcat bãut la volan si a fost la un pas de producerea unei tragedii. Trei persoane, printre care si un copil în vârstã de 3 ani, au ajuns atunci la spital. Pedeapsa “expirã” peste un an de zile, asta a decis conducerea IPJ Vaslui, la terminarea propriei anchete.
Trei luni, atât a durat ancheta internã declansatã de conducerea Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Vaslui în cazul agentului de politiei din Bogdãnita, Ciprian Popa, care, în seara zilei de 24 decembrie 2011, a urcat bãut la volanul masinii de serviciu si a provocat un accident în urma cãruia trei persoane s-au ales cu rãni grave. Sefii IPJ au decis sanctionarea sa disciplinarã cu amânarea promovãrii în grad profesional pe o perioadã de un an. Si asta, deoarece omul legii “a avut o atitudine cuviincioasã si regretabilã” pe timpul desfãsurãrii cercetãrii disciplinare. “O comisie de disciplinã numitã la nivel de inspectorat a stabilit sanctiunea aplicatã în cazul agentului din Bogdãnita. Mi-am însusit aceastã mãsurã disciplinarã. Am tinut cont de atitudinea cuviincioasã si regretabilã pe care a avut-o politistul dupã comiterea abaterii. Precizez cã a fost foarte cooperant pe timpul desfãsurãrii anchetei interne si cã el s-a ocupat si de reparatia masinii de serviciu. Vina îi apartine în totalitate”, a declarat comisarul-sef Mihai Carp, inspectorul sef al IPJ Vaslui.
S-a “înfipt” într-un autoturism parcat regulamentar
Accidentul s-a produs pe drumul judetean DJ 245 C, între localitãtile Bogdãnita si Bârlad, si a avut drept cauzã neadaptarea vitezei de cãtre politist la conditiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei. Ciprian Popa, în vârstã de 26 de ani, agent în cadrul Postului de Politie Bogdãnita, nu a mai putut controla masina de serviciu într-o curbã si pe un sector de drum în pantã a intrat într-un autoturism stationat regulamentar pe partea dreaptã a soselei. În urma accidentului, cei trei pasageri aflati în masina de politie au suferit diverse leziuni, fiind transportati la Spitalul de Urgentã Bârlad pentru acordarea de îngrijiri medicale. E vorba de iubita sa, o tânãrã de 22 de ani, care a fost diagnosticatã cu „traumatism facial, traumatism toracic, fracturi costale, fracturã mandibulã”, de copilul femeii, pe care medicii l-au diagnosticat cu “traumatism cranio-cerebral si fracturã claviculã”, si de un bãrbat de 62 de ani, luat la ocazie de politist, care a suferit si el mai multe rãni la cap. Imediat dupã producerea accidentului, agentul a fost testat de cãtre colegii lui cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodatã, politistii vasluieni au întocmit pe numele lui Ciprian Popa dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, cercetãrile în acest caz fiind preluate de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. „Politistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel cã i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã, urmând a fi declinatã competenta în favoarea Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui”, spuneau atunci reprezentantii IPJ Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu