Peste 5.000 de bârlădeni au cerut blocarea exploatării gazelor de şist

Barlad Online

Înarmaţi cu banere şi pancarte, peste 5.000 de bârlădeni şi localnici din comunele învecinate urbei au participat, ieri după-amiază, la mitingul de protest prin care au spus „Nu exploatării gazelor de şist".
Mitingul de protest a fost precedat de un marş care a pornit pe două fronturi de la ora 16:00: un grup de oameni a plecat de la Unitatea Militară, iar al doilea de la Grădina Publică. La ora 17:00, cele două grupuri s-au întâlnit în centrul municipiului Bârlad, acolo unde li s-a alăturat tot mai mulţi oameni.
Bârlădenii ies în stradă pentru a spune „Nu“ exploatării gazelor de şist
Petiţie online împotriva exploatării gazelor de şist la Bârlad
La manifestare au participat elevi, profesori, angajaţi ai fabricilor din oraş, autorităţile publice locale şi preoţi, câţiva dintre aceştia luând şi cuvântul de la tribuna amplasată în faţa Primăriei.

Alături de protestatari s-a aflat şi prinţesa Caradja, cea care în urmă cu câteva săptămâni a ajuns la Poliţie alături de alţi 19 ecologişti care au protestat în capitală.

Toată lumea prezentă la miting s-a arătat revoltată de ceea ce înseamnă extragerea gazelor de şist prin fracţionare hidraulică şi a promis că lucrurile nu se vor opri aici.
Peste 10.000 de bârlădeni au spus „NU“ exploatării gazelor de şist
Preoţii au promis şi ei că vor continua campania de informare a enoriaşilor la sfârşitul fiecărei slujbe, iar societatea civilă va înainta o petiţie către Guvernul României semnată, până în prezent, de epste 20.000 de persoane, prin care va cere stoparea ecploatării gazelor de şist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu