Bârlădenii se declară împotriva extragerii gazelor de șist: Peste 10.000 de semnături

Barlad Online

Extragerea gazelor de șist din zona Bârladului prin fracționare hidraulică devine o problemă care captează din ce în ce mai mult atenția cetățenilor. În doar câteva zile, peste 10.000 de cetățeni din Bârlad și din comunele arondate au semnat împotriva exploatării gazelor de șist.
Problema exploatării gazelor de șist prin fracționare hidraulică stârnește tot mai mult interesul bârlădenilor, dar și al localnicilor din comunele arondate orașului. Dovadă stă faptul că, până în momentul de față, s-au strâns peste 10.000 de semnături din partea celor care s-au declarat împotriva transformării zonei Bârladului într-un nou Cernobâl sau un soi de Roșia Montană. Semnăturile au fost strânse atât prin cortul pe care Primăria Bârlad l-a amplasat în apropiere de Piața agro-alimentară centrală, cât și prin intermediul a diferiți voluntari și organizații non-guvernamentale care s-au implicat în această chestiune.
Pentru ca vocea comunității locale să se facă auzită și mai bine, joi, 22 februarie, cu începere de la ora 16, la Bârlad se va derula un miting și un marș de protest la care sunt așteptați să participe cât mai mulți bârlădeni care să-și arate împotrivirea față de dezastrul ecologic pe care îl lasă în urmă o exploatare a gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice. Pe lângă bârlădeni, sunt așteptați să participe la această mișcare de protest și localnici din comunele Zorleni, Iana, Grivița, Coroiești, Puiești.
“În Franța, singurul argument pentru care legiuitorii au luat măsura de a interzice așa ceva a fost că, pru și simplu, cetățenii acestei țări nu își doresc ca peisajul lor natural să fie schimbat. Căci se știe ce modificări drastice aduce, din acest punct de vedere, o exploatare de acest gen. Iar noi trebuie să luăm exemplu de la ei. Nu putem permite nimănui să ne otrăvească, indiferent de cât de mari vor fi interesele. De ce nu a venit nimeni de la Chevron până acum să ne convingă că nimic rău nu se va întâmpla, că totul va fi OK și că vor lua toate măsurile de siguranță pentru a preveni orice influență nefastă asupra mediului înconjurător?”, se întreabă deputatul Adrian Solomon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu