Violatorul de octogenare

Barlad Online

Iulian Vasile Macarie, zis Iucă (33 de ani), a ajuns spaima satului Odaia Bursucani, comuna Grivița, după ce a intrat cu forța în casa unor bătrâne din sat și a încercat să le violeze. Gerontofilul a fost arestat și a fost trimis în judecată. Fiind recidivist, riscă pedeapsa maximă pentru cele două infracțiuni comise și va fi nevoit să ispășească și o condamnare mai veche.
Un recidivist din comuna Grivița a băgat spaima în săteni după ce a încercat să-și potolească instinctele sexuale cu toate femeile care i-au ieșit în cale. La începutul lui martie a.c, a încercat să abuzeze sexual de soția unui consătean care-i era dușman de moarte, chiar de față cu copilul minor al victimei. Nu a reușit însă să o dovedească și și-a căutat victime mai neputincioase. A intrat noaptea într-o casă unde știa că trăiesc două bătrânele pe care a vrut să le violeze. Din fericire, era atât de beat, încât s-a lăsat păgubaș când au început să țipe bietele bunicuțe.
Infractorul, Iulian Vasile Macarie (33 de ani), zis Iucă, este din satul natal Odaia Bursucani, comuna Grivița. El a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ două luni, imediat după ce victimele au făcut plângere penală împotriva lui. Anchetatorii au reșit să adune suficiente dovezi împotriva lui și l-au trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de violare de domiciliu și două tentative de viol. Pentru faptele sale riscă ani grei de pușcărie. Bonus, va fi nevoit să ispășească un rest de condamnare pentru care a fost eliberat condiționat.
Potrivit rechizitoriului întocmit pe numele lui, faptele care l-au adus din nou după gratii au fost comise în noaptea de 3/4 martie 2012. Iucă a băut excesiv într-o crâșmă din sat, loc unde a avut o altercație cu doi tineri. După ce a părăsit localul, s-a întâlnit pe drumul sătesc cu un bărbat cu care avea un conflict mai vechi și a reluat cearta. Învinuitul s-a înarmat cu un cuțit și s-a dus după el acasă. În casă l-a găsit dormind pe copilul “inamicului” său. Minorul s-a trezit speriat și a fugit la niște vecini, unde știa că este în vizită mama sa. Până au revenit acasă, Iucă s-a dezbrăcat de geacă și, în momentul în care a sosit stăpâna, s-a năpustit peste ea. Nu a ținut cont că e de față și copilul minor și a încercat să o sărute, să o împingă și să-i tragă hainele. Femeia s-a opus cu toată forța, iar agresorul a căzut în pat și, fiind beat, a adormit. Așa l-a găsit soțul femeii, care s-a dus la părinții agresorului să le spună pățania. Aceștia l-au luat acasă, dar nu au putut să-l țină în loc. După ce s-a certat și cu ei, a plecat din nou în sat. A stat în bar și a băut până spre dimineață (în jurul orei 2), după care s-a înarmat cu o bâtă și s-a dus din nou la casa consăteanului din care fusese evacuat cu câteva ore în urmă. A găsit ușile ferecate, drept pentru care și-a căutat o nouă țintă.
Știa că într-o locuință trăiesc două bătrâne, de 83 de ani, respectiv 70 de ani. A intrat în camera în care dormeau și s-a năpustit peste ele cu gândul de a le viola. Pe una a reușit chiar să o dezbrace. Victimele au început să țipe și l-au determinat să renunțe. Atât bătrânele, cât și consăteanul “vizitat” de Iulian Vasile Macarie au depus plângere la poliție.
Iucă este analfabet, nu are nicio ocupație și a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, dar a fost eliberat condiționat și mai are de executat un rest de 343 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu