A început oficial lupta pentru Primăria Bârlad: Constantinescu, demisia!

Barlad Online

Omul de afaceri bârlădean Daniel Andrei, candidat la fotoliul de primar din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu, i-a solicitat actualului edil-șef al urbei, Constantin Constantinescu, să demisioneze din funcție. Andrei l-a provocat pe primarul Bârladului la o confruntare directă, cu public, care să aibă loc pe stadionul din oraș. Proiectele pe care Daniel Andrei și-a propus să le implementeze dacă va câștiga primăria sunt total diferite față de ceea ce au avansat până acum contracandidații săi.
Ieri, a avut loc prima conferință de presă susținută de Daniel Andrei în calitate de candidat la Primăria Bârlad din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu. El a dorit să elimine orice îndoilă pe care ar putea să o aibă bârlădenii cu privire la afacerile sale și a dat spre publicare copii după actele notariale. Toate clarificările le-a făcut pentru a încheia definitiv subiectul “Poienița”.

În cadrul conferinței de presă, Daniel i-a cerut public demisia actualului primar, Constantin Constantinescu.
“Solicit public demisia domnului primar Constantinescu pentru că timp de două săptămâni a manipulat opinia publică și a pus societatea mea într-o lumină defavorabilă. Nu era nevoie de circul ăsta, ci ar fi fost suficient să-mi solicite o întrevedere pentru a clarifica lucrurile. Dar pentru că a preferat să procedeze așa, dovedesc că suntem transparenți și nu aveam nimic de ascuns dând spre publicitate toate actele firmei. Tranzacția a fost făcută acum zece ani și până acum nimeni nu a contestat-o, deși domnul primar ar fi putut să o facă în ultimii opt ani dacă era ceva ilegal. Sper că acest subiect va fi închis definitiv și vom discuta doar lucruri serioase”, a declarat Daniel Andrei.
Referirile pe care le-a făcut sunt legate de modul de dobândire a restaurantului “Poienița” din Grădina Publică, precum și a spațiului verde învecinat. Potrivit documentelor prezentate, fosta SC Bârlădeanca SA (actuala Poienița) a fost achiziționată de la APAPS în 2002. Fostul primar al orașului, Ioan Juverdeanu, i-a propus să preia societatea. Andrei a dat în schimb Primăriei Bârlad un miliard de lei vechi, un teren de pe str. Cpt. Grigore Ignat (unde au fost construite locuințe sociale pentru romi) și banii pe care i-a pretins statul român pentru privatizarea SC Bârlădeanca. “Locul crimei”, cum a botezat Andrei spațiul verde din spatele restaurantului, nu este înregistrat la Ocolul Silvic ca pădure, pentru că acolo au fost cânva WC-uri publice, iar acum au rămas doar fundațiile foselor septice. Pentru că a curățat acel spațiu verde de lăstăriș și gunoaie, primarul Constantinescu l-a făcut “criminal” pentru că... a ucis pădurea.
Confruntare directă pe stadion
Cadidatul PP-DD la Primăria Bârlad a dezvăluit ce anume l-a determinat să-și anunțe candidatura pentru localele din 10 iunie 2012.
“Nu candidez pentru că vreau să mă răzbun, așa cum a susținut domnul Constantinescu. Motivele mele sunt altele. Acum zece ani, Bârladul avea 80.000 de locuitori, acum, potrivit recensământului de anul trecut, am rămas doar 50.000 de oameni. Dacă lucrurile nu se vor schimba, peste alți zece ani vor rămâne doar 20.000 de locuitori. Asta înseamnă dezastru economic pentru oraș. Investițiile oamenilor de afaceri se vor pierde și bârlădenii nu vor avea locuri de muncă. Toți vom pierde! De asta candidez! Trebuie să încercăm cu toții să facem ceva pentru orașul ăsta”, a declarat Daniel Andrei.
El a mai spus că momentan lucrează, alături de o echipă de specialiști, la un program de relansare economică a orașului, pe care îl va prezenta în campania electorală: “Trebuie să identificăm orice soluție pentru crearea de locuri de muncă. Un nivel de trai decent pentru toată lumea poate exista numai dacă sunt mulți întreprinzători privați și mulți investitori care să creeze locuri de muncă sigure și bine plătite”.
Daniel Andrei a spus răspicat că se va folosi de campania electorală pentru a discuta cu oamenii simpli și cu politicienii, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, pentru a face împreună un program economic viabil: “Nu voi face niciun cadou în campanie electorală. Nu voi oferi pixuri, brichete, cizme și pungi cu mâncare. Voi face cu totul altfel: voi aduce 500-1.000 de scaune la “locul crimei” și îi voi chema pe bârlădeni să stăm la discuții. Toți trebuie să se implice, nu să stea tolăniți în pat și să se vaite că nu se face nimic. Omul de rând trebuie să vină, să spună ce vrea pentru orașului lui și să propună măsuri. Aștept să participe la întrevederi inclusiv cei din PD-L, PNL sau mai știu eu ce partid. Așa îmi voi începe campania electorală: îi voi invita pe toți oamenii, inclusivi pe cei din politică, pentru a face un program de relanasare a orașului împreună. Am o propunere pentru domnul Constantinescu: să adune 10.000 de oameni pe stadion și să spun ce a făcut în ultimii opt ani. Eu am curajul să ies la o confuntare directă, dar dumnealui e laș, e un fricos și nu va veni. Va proceda ca de obicei. Va organiza conferințe de presă și va arunca cu tot felul de mizerii, după care va bea în birou un păhărel și-i va înjura pe toți. Eu am curajul să ies în fața oamenilor și să spun ce-am făcut în ultimii 12 ani, cât am fost consilier județean din partea PSD”.
Andrei a mai propus ca pe 1 iunie să se adune bârlădenii și organizeze un fel de prim tur de scrutin, iar candidații pentru Primăria Bârlad să ocupe, funcție de preferințele alegătorilor, fotoliul de primar, cel de viceprimar, respectiv, manager de oraș.
Pamfletul lui Andrei
În încheiere, Daniel Andrei a citit un “Text argumentativ” compus de el. Redăm integral textul: “În comunitatea în care Împăratul era profet, cetățenii erau considerați proprietatea lui, aceștia erau constrânși să I se supună pentru a putea ajunge în rai. Să nu-l refuzi niciodată pe Împărat sau vei fi distrus! Viața cetățenilor se derula într-o stare constantă de frică, obscur și tăcere. După opt ani de supunere, fiind convins că voi ajunge în rai, am decis: am ales iadul deoarece nu mai pot trăi în raiul lui!
P. S.: Omul de încredere al Împăratului m-a contactat: Să știi că Împăratul nu te va avea niciodată la mațe, deoarece ai îndrăznit să părăsești raiul vei fi un proscris!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu