Candidaturi USL

Barlad Online

La alegerile locale din 10 iunie, PSD și PNL vor merge separat cu candidați în Bârlad, Negrești și 15 comune.
PSD și PNL vor merge separat cu candidați la primării și consilii locale în municipiul Bârlad, orașul Negrești și în 15 comune ale județului la alegerile din 10 iunie, după ce formațiunile care compun USL nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește candidaturile în aceste comunități.
“În ultimele trei săptămâni, nu s-a schimbat mai nimic, deși s-au purtat negocieri între PSD și Alianța de Centru Dreapta, compusă din PNL și PC. Fiecare dintre formațiuni și-a susținut poziția pentru propriii candidați și, în final, s-a luat hotărârea să se meargă separat în cele 17 unități administrative. Ar mai putea apărea acum, pe ultima sută de metri, mici modificări, să spunem de una-două comune, dar vor fi nesemnificative”, a declarat secretarul general al organizației județene Vaslui a PSD, Ciprian Trifan.
Printre localitățile cele mai importante unde PNL și PSD nu au ajuns la un numitor comun se numără municipiul Bârlad.
“Noi am făcut un sondaj de opinie în Bârlad, în urma căruia am constatat că raportul de forțe între PSD și PNL este de unu la cinci. Noi am venit cu propunerea către PNL de a merge pe raportul de unu la patru la consilieri, însă ei au vrut unu la doi. Nu am acceptat și, în consecință, fiecare merge cu propriile liste”, a adăugat Ciprian Trifan.
PSD și PNL vor merge cu candidați separați și la Primăria Bârlad, social-democrații cu actualul edil, Constantin Constantinescu, iar liberalii cu un avocat de profesie, Dumitru Boroș, președintele organizației locale. Lucrurile nu sunt clarificate nici în municipiul Huși, unde Partidul Conservator și PNL nu se înțeleg asupra listei de consilieri locali, însă USL va avea candidat comun la primărie: profesorul Cristinel Popa, președintele interimar al organizației locale a PSD Huși.
PSD a câștigat lupta cu PNL și în privința candidaților pentru primăria municipiului reședință și șefia Consiliului Județean (CJ). Astfel, actualul primar Vasile Pavăl va fi susținut pentru un nou mandat, în timp ce președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, va candida pentru președinția CJ, unde, de opt ani, ocupă funcția de vicepreședinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu