Salvarea Vasluiului vine din istorie!

Barlad Online


Dan Marian lanseazã brandul “Fabricat în Tara lui Stefan cel Mare”

LANSARE Ieri, deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, si-a anuntat candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean. La lansarea oficialã, deputatul Marian si-a prezentat si o parte din echipa care îl va sustine în acest demers politic. “Echipa noastrã se va bate pentru modernizarea si dezvoltarea judetului Vaslui. Activitatea mea de presedinte al Consiliului Judetean se va axa pe trei directii principale, ca domenii de activitate. În primul rând, ca presedinte de CJ mã voi implica în crearea de locuri de muncã, o promisiune pe care o fac locuitorilor judetului Vaslui. Pe urmã, mã voi orienta spre eficientizarea institutiilor aflate în subordinea Consiliului Judetean si, nu în ultimul rând, mã voi implica în sustinerea sportului de performantã. Voi crea în municipiul Vaslui o bazã sportivã modernã, la standarde internationale”, a promis deputatul Dan Marian. Primarul Ioan Ciupilan a confirmat candidatura sa din partea PDL pentru al doilea mandat ca edil al Husului. “Vreau sã-mi continui proiectele începute acum patru ani de zile, proiecte care se apropie de ceea ce am promis husenilor în 2008. Am fãcut majoritatea obiectivelor propuse în campanie, dar mai am douã proiecte mari, începerea asfaltãrii pe majoritatea strãzilor din oras si soseaua de centurã, care sper cã vor începe în cel mai scurt timp, pânã la alegeri”, a confirmat Ciupilan.
Deputatul Marian a explicat care sunt obiectivele sale ca viitor sef al judetului. “În privinta creãrii locurilor de muncã, toti vasluienii s-au sãturat sã audã acest slogan de la politicienii din judet, formulã folositã mai ales în timpul campaniilor electorale. Din pãcate, politicienii nu au fãcut ceva concret pentru oamenii din acest judet, asa cã vreau sã ofer o sansã oamenilor din acest judet. Pornesc de la resursele naturale ale judetului Vaslui si mã gândesc la principalele domenii de activitate care pot fi dezvoltate: legumicultura, pomicultura, viticultura, zootehnia, agricultura, piscicultura si, mai nou, parcurile eoliene. Toate sunt activitãti care trebuiesc fructificate si transformate în resurse, care sã conducã la locuri de muncã sigure si bine plãtite. Crearea de locuri de muncã, pe baza acestor domenii de activitate, va însemna întoarcerea vasluienilor pe aceste meleaguri, acasã, sume importante ca taxe si impozite locale, fonduri pentru modernizarea localitãtilor. Nu este o idee unicã. La Suceava, sub brandul “Fabricat în Bucovina”, produsele traditionale de acolo sunt vândute în toatã România. De aceea, le propun vasluienilor o implicare totalã, prin Consiliul Judetean, în crearea unei retele de colectare, de ambalare, distributie si de vânzare a produselor locale si traditionale, care sã fie vândute în toatã România sub brandul “Produs în tara lui Stefan cel Mare”. În acest context, Centrul de Afaceri de la Vaslui nu va mai fi un spatiu folosit doar de beizadelele pesediste, de cei care vând produse alcoolice, prin baruri, sau sãli de fitnes. Centrul de Afaceri va fi un centru în care vor fi prezentate toate produsele locale, sub conceptul “Produs în Tara lui Stefan cel Mare”. Vom schimba din temelii acest judet”, a promis Dan Marian.
“Asigur asistentii maternali cã îsi vor primi la timp salariile. Cum? Voi stopa furturile!”
“În sãnãtate, ca presedinte al Consiliului Judetean, îmi propun sã am o consultare permanentã cu reprezentanti ai Colegiului Medicilor, Colegiului Farmacistilor, discutii care sã genereze idei pentru îmbunãtãtirea stãrii de sãnãtate a populatiei judetului. Vreau ca vasluienii sã fie sãnãtosi si voi pune la dispozitie resursele financiare ale CJ Vaslui astfel încât sã realizãm ambulatorii de specialitate cu aparaturã performantã. Vom moderniza si dota cabinetele medicilor de familie. Avem obligatia sã facem tot ce este posibil pentru ca locuitorii judetului Vaslui sã nu mai fie internati cu boli cronice la Spitalul de Urgentã, sã fie tratati în ambulatorii. Aceastã institutie, Spitalul Judetean de Urgentã, va trebui sã rãmânã doar cu aceastã destinatie si doar cazurile grave vor trebui internate acolo. În atentia mea va sta si proiectul prin care vom construi locuinte pentru medici, astfel încât acestia sã nu mai fie nevoiti sã plece din judet”, a mai spus deputatul Marian. Acesta a anuntat si o nouã viziune de lucru la o institutie importantã din subordinea CJ Vaslui. “În privinta Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, îmi propun implementarea unui standard de cost pentru activitatea pe care o desfãsoarã centrele de asistentã. Acest standard de cost nu existã în acest moment si, de aceea, acum, costurile de functionare sunt diferite de la un centru la altul. Este o lipsã de eficientã la centrul de la Bãcesti, de exemplu, acolo unde la 95 de asistati sunt 100 de angajati. V-am dat un singur exemplu, dar mai sunt. Tot la acest capitol, vreau sã asigur toti asistentii maternali din judet cã în calitatea mea de presedinte al Consiliului Judetean voi asigura resursele financiare pentru ca indemnizatiile acestora sã fie plãtite la timp, nu ca acum, cu întârzieri foarte mari. Cum? Voi stopa furturile din sistem!”, a mai declarat deputatul.
La Aquavas, se plãtesc salariile membrilor PSD, sustine deputatul Marian
“În privinta operatorului judetean Aquavas, trebuie sã spunem cã va trebui urgentatã finantarea proiectului judetean de apã-canal prin POS Mediu. Acum un an de zile, dl. Dumitru Buzatu dãdea asigurãri cã va rezolva problema si proiectul va trece pe POS Mediu. Ori, cum vedem cu totii, nu a fãcut nimic, dimpotrivã, a blocat proiectul. Îmi propun reducerea costurilor la serviciile de apã si canalizare pentru locuitorii judetului. Oamenii trebuie sã stie cã acum plãtesc sume foarte mari la facturile de apã deoarece trebuiesc remunerati membrii PSD din conducere, iar dacã mai spunem cã în fruntea Aquavas este un director care a falimentat Movas nu mai este nimic de comentat”, a declarat Dan Marian. Sunt si alte subiecte importante în atentia sa, dupã luna iunie a.c. “Managementul deseurilor este un capitol aparte din activitatea mea ca presedinte al Consiliului Judetean. Trebuie urgentat acest proiect, pentru cã oamenii gunoaielor, oamenii lui Buzatu, valorificã acum ilegal PET-uri din gropi de gunoi care nu sunt în legalitate”, a adãugat acesta. Nu în ultimul rând, a dat asigurãri presedintele PDL, vor fi relatii bune cu toti primarii. “Voi asigura cofinantãri pentru toate consiliile locale. Existã un principiu aplicat în toatã tara, mai putin la Vaslui: fiecare leu investit în proiecte europene atrage încã zece lei. Îi asigur pe toti primarii din judetul Vaslui cã voi face un parteneriat cu fiecare dintre ei, indiferent de culoarea politicã a acestora”, a spus Marian.
De ce Tara lui Stefan cel Mare?
“De ce Tara lui Stefan cel Mare? Din respect si consideratie fatã de domnitorul Moldovei, cel care în perioada în care a domnit peste Moldova a ctitorit peste 40 de lãcasuri de cult, din care douã sunt si în judetul Vaslui, respectiv biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel, din Husi, acolo unde acum este Catedrala Episcopalã, si biserica Sf. Ioan, din Vaslui. Domnitorul Stefan cel Mare a fost declarat cel mai mare român al tuturor românilor si, pentru mine, este o mândrie faptul cã provin de pe aceste meleaguri încãrcate de istorie. Stefan cel Mare a obtinut aici cea mai mare victorie a crestinãtãtii, în lupta cu pãgânii, în bãtãlia de la Podu Înalt, fiind numit de Papã “Atletul lui Hristos”. Am ales blazonul lui Stefan cel Mare, pe care sunt reprezentate relatiile foarte bune pe care Stefan le avea cu Europa Occidentalã, credinta în Dumnezeu si recunoasterea autoritãtii statale. De aceea, am si ales mesajul de campanie, prin care mã adresez tuturor vasluienilor: “În Tara lui Stefan cel Mare, vom face judetul TARE”. Nu comparãm judetul Vaslui cu judetele din Vest. Dar, haideti sã comparãm Vasluiul cu judetele din Moldova si sã facem, împreunã, ca judetul Vaslui sã fie la fel de tare ca judetul Suceava sau judetul Neamt. Asa sã-mi ajute Dumnezeu”, a încheiat candidatul PDL la presedintia Consiliului Judetean.
Primarul Husului, în echipã cu deputatul Marian!
Pentru a lãmuri toate zvonurile care circulã în judet, la lansarea de ieri a fost prezent si primarul Husului, Ioan Ciupilan, care a confirmat candidatura sa pentru un nou mandat, din partea PDL. “Vreau sã-mi continui proiectele începute acum patru ani de zile, proiecte care se apropie de ceea ce am promis husenilor în 2008. Am fãcut majoritatea obiectivelor propuse în campanie, dar mai am douã proiecte mari, începerea asfaltãrii pe majoritatea strãzilor din oras si soseaua de centurã, care sper cã vor începe în cel mai scurt timp, pânã la alegeri. Sunt aici, la aceastã lansare, tocmai pentru a dezminti acele zvonuri, cum cã nu voi candida. Vom continua împreunã pentru modernizarea Husului”, a explicat primarul Ciupilan. Acesta este convins cã va urma o campanie împotriva sa, din partea politicienilor, însã nu se teme de nimic, pentru cã totul a fost fãcut transparent. “Am luat decizii numai spre binele orasului. Electoratul va întelege deciziile mele politice, dupã ce acum trei ani am luat decizia de a demisiona din functiile detinute în PSD. Va fi greu, va fi usor, vom vedea. Nu-mi este teamã de un Consiliu Local cu adversari, îmi doresc un Consiliu Local care sã lucreze pentru binele Husului”, a mai explicat primarul Ciupilan.
Marius Arcãleanu promite mai multe sanse pentru locuitorii Vasluiului
“Am 36 de ani si sunt unul dintre vasluienii nãscuti si formati în acest oras. Trãim într-un oras frumos, care devine din ce în ce mai frumos, dar stau si mã întreb: este suficient sã trãim într-un oras frumos? Nu cumva ce este frumos si nu are continut este ceva gresit? Este o comparatie cu mãrul frumos, la exterior, si gãunos la interior. Îi întreb pe vasluieni: nu lipsa locurilor de muncã este principala problemã a orasului? Tine de comunitatea localã, de cel ales sã conducã o comunitate sã creeze locuri de muncã. De ce trebuie sã plece tinerii din orasul nostru, sã-si facã un viitor în alte pãrti? Am solutiile pentru ca tinerii sã rãmânã în Vaslui, sã-si construiascã un viitor mai bun aici. Sunt economist si stiu cã investitiile si locurile de muncã sunt motorul dezvoltãrii unei comunitãti locale. De asta, stiu ce este de fãcut pentru a dezvolta o comunitate. Vasluiul este unul dintre cele mai sãrace orase din România, poate cel mai sãrac. Vasluienii vor trebui sã se gândeascã bine, când vor merge la alegeri” – Marius Arcãleanu, candidatul PDL la functia de primar al municipiului Vaslui
Ovidiu Marcu: “Voi încerca sã rezolv problemele din planul social”
“Eu sunt mai nou intrat în viata politicã. Intentia mea de a candida a venit din faptul cã am înteles cã trebuie sã mã implic si la nivel social si politic. Ceea ce am realizat la nivel profesional, voi încerca sã rezolv si în plan social. Nu în ultimul rând, profesia mea de medic, care implicã tot felul de cunostinte din diverse domenii, mã face sã intru în aceastã campanie. Îl asigur pe colegul meu, dl. Dan Marian, cã voi fi alãturi de el în orice problemã legatã de domeniul sãnãtãtii. Am realizat cã este nevoie de implicarea tinerilor, de asta am ales sã candidez” – dr. Ovidiu Marcu, candidat PDL la functia de primar al municipiului Bârlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu