Bichinet pofteste la partidul lui Diaconescu

Barlad Online

Este Bichinet în cãrti la PNL, asa cum se credea, sau discutã în secret o candidaturã la un alt partid politic? Este întrebarea pe care si-o pun tot mai multi politicieni vasluieni, alertati de valul de discutii pe care fostul presedinte de la PRM îl are cu liderii politici din judet. Conform unor surse demne de încredere, Bichinet îsi negociazã în secret candidatura la Partidul Poporului, partid care ar fi dispus sã-l sprijine în lupta pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Judetean. De altfel, Bichinet are o relatie apropiatã cu presedintele Partidului Poporului, omul de televiziune Dan Diaconescu, cu care si-ar negocia trecerea la acest partid. “Eu vorbesc cu Diaconescu sãptãmânal. Dacã vrea sã candidez, Diaconescu trebuie sã vinã personal la Vaslui sã mã peteascã, ca pe fatã mare”, a declarat acesta. Si mai curios, în poveste apare si un mai vechi amic al lui Bichinet, Ion Vrânceanu. Fostul presedinte al PNL Vaslui apare cu o lunã si jumãtate înainte de alegeri, în mod neasteptat, tocmai la PP-DD, partidul la care Bichinet se laudã cã are intrare liberã. Nu este singura miscare secretã pe care o face Bichinet. Cu douã sãptãmâni în urmã, fostul presedinte al PRM a bãtut la usa Partidului Democrat Liberal, cerând sã fie acceptat drept candidatul acestui partid la presedintia CJ Vaslui!
Sã fi apãrut Vrânceanu din senin, în politica vasluianã? Unele persoane neavizate ar spune cã pe Vrânceanu l-a pãlit dorul de judet si vrea sã revinã aici pentru a relua cariera politicã de la zero. Or, în subteran se petrec o serie de fapte care îl au în centru pe unul dintre cei mai controversati politicieni ai judetului, fostul lider PRM, Corneliu Bichinet. Acesta l-ar fi adus înapoi în judet pe Vrânceanu, folosindu-se de relatiile sale cu omul de televiziune Dan Diaconescu. Între Bichinet si Vrânceanu existã relatii de prietenie de foarte multi ani, desi de fatadã cei doi au avut mai mereu certuri. O declaratie fãcutã de Bichinet, în martie 2004, pe când era senator PRM, aratã cã politicianul vasluian încerca sã promoveze interesele lui Vrânceanu, chiar dacã într-un mod mai voalat. “Astãzi marcãm împreunã începutul unei noi primãveri si în astfel de împrejurãri, asa stiu eu, oamenii gândesc mai frumos, devin mai buni, gândesc pozitiv. Din pãcate, eu nu pot sã gândesc astfel, întrucât mã întorc dintr-un judet în care s-ar pãrea cã s-au îngrãmãdit toate relele posibile – sãrãcie cruntã, somaj în masã, lume îmbolnãvitã de griji si nevoi, conducãtori resemnati dornici, parcã, sã vinã mai repede alegerile pentru a le pierde. Este vorba de judetul Vaslui, se întelege. În altã ordine de idei, vreau sã vã aduc la cunostintã, sã vã reamintesc cã în urmã cu douã sãptãmâni un reputat om de afaceri din Bacãu, întâmplãtor, sau poate nu întâmplãtor, presedintele filialei Partidului National Liberal din judetul Vaslui, iatã, ciudãteniile vietii, a fãcut niste dezvãluiri senzationale într-o conferintã de presã organizatã în Bucuresti, în care a incriminat doi oameni foarte puternici în acest moment în România. Este vorba de domnul Viorel Hrebenciuc si de domnul Corneliu Iacubov. Dezvãluirile domnului Ioan Vrânceanu sunt de-a dreptul socante. (…) Domnul Ioan Vrânceanu, liderul PNL-Vaslui si mare om de afaceri în Bacãu, fost partener si cu Iacubov si cu Hrebenciuc vã stã la dispozitie. De asemenea, si senatorul Corneliu Bichinet este la dispozitia dumneavoastrã”, spunea Bichinet, într-un acces de sinceritate. Or, cât este de sincer Bichinet acum, în aprilie 2012?
A negociat cu PDL, însã a fost refuzat!
Înainte de a pleca la congresul PNL, acum douã sãptãmâni, într-o zi de vineri, Bichinet a poposit la sediul PDL. Spunând cã are în spate 40% din voturile electoratului vasluian, Bichinet a cerut sã fie numit presedinte la PDL Vaslui si sã fie desemnat drept candidat unic al partidului la presedintia Consiliului Judetean! Bineînteles, propunerile sale halucinante au fost refuzate de conducerea organizatiei judetene, drept pentru care a plecat la congresul liberalilor, unde a încercat sã-si negocieze functia de presedinte al organizatiei judetene PNL. Supãrat pe refuzul PDL, a scos la ivealã lucruri adevãrate din activitãtile sale subterane. “Eu vorbesc cu Diaconescu (omul de televiziune Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, n.r.) sãptãmânal. Dacã vrea sã candidez, Diaconescu trebuie sã vinã personal la Vaslui sã mã peteascã, ca pe fatã mare”, a spus Bichinet. Or, acesta viseazã încã la o candidaturã la presedintia Consiliului Judetean si si-a adus la Vaslui unul dintre oamenii de bazã din trecutul sãu politic: Ion Vrânceanu. Acesta se laudã cã ar fi emisarul lui Diaconescu la Vaslui, însã nu uitã sã mentioneze, în anumite cercuri, cã ar discuta permanent cu Bichinet pe probleme care tin de Partidul Poporului. În aceste conditii, este de asteptat sã auzim de un Bichinet candidat al PP-DD, în sãptãmânile urmãtoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu