PSD Bârlad a furat startul campaniei electorale

Barlad Online

TRUCURI ILEGALE Nu a început campania electoralã, dar unele partide din Bârlad au furat deja startul. Pe motiv cã nu le cer votul, ci doar îsi informeazã alegãtorii, PSD Bârlad a împânzit orasul cu panouri stradale mari, prin care cer indirect votul alegãtorilor pe 10 iunie! Judecãtorul vasluian Vasile Agafitei, presedintele BEJ Vaslui, spune cã nu a primit încã nici o sesizare de la celelate partide politice, pentru a vedea dacã ce au fãcut social-democratii bârlãdeni este sau nu infractiune.

Bârladul s-a umplut de câteva zile de panouri electorale clare, puse peste tot, în centrul civic sau la statiile de autobuz, prin care PSD Bârlad a „initiat” o campanie pentru a scoate la vot cetãtenii, pe 10 iunie. Desi perioada legalã a campaniei electorale aferente alegerilor locale a fost stabilitã între 11 mai si 9 iunie, pesedistii locali au demarat deja actiuni cu iz electoral, în încercarea de fi cât mai vizibili „sub pretextul unei fapte bune”. „Nu este campanie electoralã. Sunt panouri publicitare si acolo pot sã pun ce vreau eu. Nu consider, în nici un caz, cã o campanie de informare privind iesirea la vot este un fapt negativ sau inutil. La nivel national PSD-ul a organizat o precampanie prin care care informãm cetãtenii cã votul lor este foarte necesar, deoarece se preconizeazã un absenteism masiv la vot. S-a pus sigla partidului si s-a anuntat cine este în spatele acestei campanii, pentru ca cetãtenii sã stie cine este preocupat de ce se va întâmpla pe 10 iunie”, a spus deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad. Furarea startului în campania electoralã prin astfel de procedee este o practicã de traditie în PSD Bârlad, asemenea tehnici fiind puse în aplicare si în 2008. Pe lângã panourile stradale ale PSD, cutiile postale ale bârlãdenilor au fost bombardate, sãptãmâna trecutã, cu felicitãrile de Paste din partea politicienilor USL Bârlad (Constantin Constantinescu – PSD si Dumitru Boros – PNL), desi repetãm, campania electoralã încã nu a început.
„Nu am primit nicio plângere”
Referitor la acest aspecte, mai precis la abuzul fãcut de PSD Bârlad, deoarece unii dintre contracandidati se plâng cã firma de care apartin panourile publicitare nu face si cu ei contract pe motiv cã au exclusivitate doar cei din PSD Bârlad, judecãtorul Vasile Agafitei, presedintele BEJ Vaslui, a precizat cã nu stie despre ce se întâmplã la Bârlad. „Nu cunosc aceste aspecte. Nu am primit nicio plângere de la vreun partid cã se încalcã legea electoralã. Nu am cum sã stiu ce se întâmplã acolo, doar asa, cã îmi spuneti prin telefon. Deocamdatã, nu am primit nicio sesizare, repet. Dacã vom primi, noi vom analiza si atunci vã vom da un comunicat”, a spus judecãtorul Vasile Agafitei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu