Bebelus cu piciorul rupt dupã ce a fost bãtut de mamã!

Barlad Online

Bãtutã fãrã milã si abandonatã în spital de cãtre propria mamã. E drama unei fetite de 4 luni, pe care pãrintii nu au dorit-o încã din clipa în care aceasta a venit pe lume. Cu greu a fost convinsã mama sã-si ia copilul acasã. La scurt timp însã micuta a ajuns la Spitalul „Sfânta Maria” din Iasi, dupã o corectie fizicã dureroasã primitã de la cea care i-a dat viatã. Medicii i-au pus piciorul în gips si, sãptãmâna trecutã, au dirijat-o cãtre sectia de Pediatrie Vaslui. A fost anuntatã Protectia Copilului care, în cursul zilei de ieri, a preluat fetita si îi cautã acum o familie care sã o creascã si sã o iubeascã.
Stefania e o frumusete de copil. Zâmbeste des si plânge foarte putin. Si-a fãcut repede loc în inima personalului medical de la sectia Pediatrie Vaslui. „E cuminte, nu plânge, râde de câte ori ne jucãm cu ea. E o minune de copil. Mai mare dragul! Mãnâncã bine, a luat în greutate de când e la noi, starea ei e bunã, are nevoie doar de un cãmin primitor! O sã ne fie dor de ea atunci când va pleca în centru”, spuneau cele care i-au tinut loc de mamã în ultimele zile. Fetita nu a fost doritã de mama ei, domiciliatã în comuna Epureni, chiar de la primele ore de viatã. A venit pe lume la Focsani, acolo unde s-a stabilit femeia împreunã cu iubitul ei. Si-a abandonat copilul, însã ulterior a revenit asupra deciziei si a luat-o pe fetitã acasã. Inima ei a rãmas însã de piatrã. La începutul lunii aprilie, într-o crizã de nebunie, femeia si-a luat copilul la bãtaie. Medicii din Iasi i-au pus piciorusul în gips, au tratat-o si, dupã ce starea i s-a îmbunãtãtit, au dirijat micuta pacientã cãtre sectia de Pediatrie din Vaslui. „În cursul sãptãmânii trecute sectia Ortopedie de la Spitalul < > Iasi a dirijat cãtre noi o fetitã de 4 luni. Copilul a fost spitalizat acolo pentru o fracturã de femur cu deplasare. Copilul este bine, în prezent, dar are anemie, rahitism si distrofie gradul II, e un copil cãruia i s-au aplicat proaste tratamente în sânul familiei”, a spus dr. Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului de Urgentã Vaslui.
Mai are opt copii, toti dati la “stat”
Pentru cã fata a fost abandonatã pe patul de spital, a fost anuntatã Protectia Copilului. Ieri dupã-amiazã, o echipã de specialisti a preluat micuta din spital si a internat-o în centrul de la Bârlad. „Copilul va fi separat de mediul familial, de mamã, iar ulterior se va solicita instantei de judecatã decãderea acesteia din drepturile pãrintesti. Fetita va merge în asistentã maternalã si va avea parte de o familie bunã. Copilul a fost supus agresiunii fizice, a fost bãtut de mamã, aceasta fiind o persoanã neglijentã, iresponsabilã. Ea mai are opt copii dati la stat. A fost decãzutã din drepturi fatã de ceilalti opt copii, toti fiind scosi din familie cu ordonantã presedintialã. Mama este consumatoare de alcool, are tulburãri de comportament, nu prezintã garantia cã poate creste si educa acest copil, pe care l-a trântit de obiecte contondente”, a declarat Ionel Brãtianu, reprezentantul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu