Serviciile de asistentã socialã din Vaslui, apreciate de suedezi

Barlad Online

Marti, 24 aprilie, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a gãzduit o delegatie constituitã din nouã asistenti sociali din Uppsala, Suedia, membri ai organizatiei Star of Hope International Suedia. Vizita a fost efectuatã la initiativa specialistilor suedezi, prin Star of Hope România, deoarece ascestia au dorit sã-si formeze o opinie asupra sistemului de asistentã socialã la momentul actual. Scopul a fost de a identifica noi proiecte sau servicii inovatoare pentru copiii care beneficiazã de o mãsurã de protectie specialã în judetul Vaslui, problematica vizatã fiind cea a prevenirii si/sau reducerii abandonului în unitãti sanitare.
“Pe parcusrul celor celor 23 de ani de când este prezentã în tara noastrã, Star of Hope si-a restructurat permanent actiunile de sprijinire si ajutorare în unitãtile în care s-a implicat, institutia noastrã având deosebita onoare de a se regãsi printre partenerii sãi în contextul stabilirii unor prioritãti comune si a nevoii de suport reciproc în atingerea acestora. Astfel, vizita de studiu în judetul Vaslui a constituit un excelent prilej de a schimba idei si experiente între asistentii sociali din Suedia si specialistii din cadrul institutiei noastre, în scopul de a stabili punctele tari, dar si vulnerabilitãtile sistemului, respectiv modalitãtile de eliminare a acestora. În acest sens, a fost organizatã o masã rotundã în cadrul cãreia s-a efectuat o diagnozã a sistemului de protectie a copilului în cele douã tãri, s-au identificat aspectele legislative pe care se fundamenteazã anumite interventii în Suedia, s-a expus diversitatea problematicii cãreia i se adreseazã institutia noastrã raportat la nevoile individuale ale copiilor, interesul participantilor pentru tema discutilor reflectându-se în numãrul mare de întrebãri adresate de ambele pãrti”, a declarat Irina Cîmpeanu, purtãtor de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Delegatia suedezã a vizitat si patru tipuri de servicii acordate în beneficiul copiilor, respectiv Serviciul Alternativ de Protectie de Tip Familial “Casa cu Grãdinã” Vaslui, Centrul de Zi Vaslui, Centrul Maternal Vaslui si Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Vaslui. Delegatia din Suedia s-a arãtat plãcut impresionatã de calitatea si diversitatea serviciile sociale acordate copiilor aflati în situatie de risc de la nivelul judetul Vaslui, exprimându-si dorinta de a organiza, la rândul ei, o astfel de vizitã de studiu pentru reprezentantii institutiei vasluiene si arãtându-se interesatã de o viitoare colaborare cu DGASPC Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu