«Mariane, nici nu stii… ce morcov mare începi sa ai!»

Barlad Online

Presedintele PSD Bârlad, Adrian Solomon, si-a început în fortã campania electoralã. Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, acesta a fãcut trei anunturi de maximã importantã: mâine, alesul PSD Bârlad îsi depune, oficial, candidatura la Biroul Electoral Municipal (BEM), senatorul PDL Vasile Pintilie este asteptat în PSD pentru încã un mandat de parlamentar iar Dan Marian s-a ales cu… un morcov cât toate zilele.
Asa cum anticipa toatã lumea, lupta penrtru alegerile locale se va da pe viatã si pe moarte. În paralel, cei implicati politic în acest eveniment electoral vor ataca si parlamentarele. A demonstrat-o, ieri, presedintele PSD Bârlad, Adrian Solomon. Acesta a declarat, în cadrul unei conferinte de presã cã primul eveniment electoral ce se va consuma oficial în localitate si care social-democratii vor participa “cu mic cu mare” este depunerea dosarelor cu candidaturile aspirantilor la fotoliul de primar si consilier local. “Sâmbãtã, 21 aprilie, la ora 11.00, candidatul nostru, domnul Constantin Constantinescu, îsi va depune, oficial, candidatura la BEM, odatã cu lista de consilieri locali. Dupã cum se stie, în Bârlad, am decis, alãturi de colegii liberali, sã mergem separat în alegeri, atât pentru Consiliului Local, cât si pentru primar”, a anuntat Solomon. Al doilea obiectiv de pe agenda de lucru a celor de la PSD a fost trasat clar. Este vorba despre motiunea de cenzurã pe care Opozitia a depus-o zilele trecute si care sperã sã fie votatã cel târziu pe data de 26 aprilie. Cum unul dintre subiectele motiunii se referã la tentativa opozitiei de a stopa exploatarea gazelor din sist (si) în zona Bârladului, Solomon a lansat o ofertã electoralã ineditã. Acesta, practic, i-a garantat încã un mandat de senator democrat-liberalului Vasile Pintilie. Cu o conditie însã. “Îi cer public lui Pintilie sã voteze aceastã motiune de cenzurã, iar dacã va face acest lucru, promit public cã eu îl primesc în PSD si, mai mult, îi ofer o candidaturã câstigãtoare la alegerile din toamnã. Sã vinã sã voteze pentru oamenii care l-au trimis în Senat, care îi cer sã nu fie de acord cu exploatarea gazelor din metode neconven- tionale. Totodatã, dacã va vota la motiune, promit sã sterg cu buretele toate supãrãrile mele pe el pentru voturile favorabile pe care le-a dat pentru tãierea pensiiilor si a indemnziatiilor de crestere a copiilor si pentru tãierea salariilor bugetarilor”, a mai afirmat presedintele PSD Bârlad.
Operatiunea «Morcovul»
Deputatul PDL Dan Marian a fost cel de-al treilea subiect îngropat/dezgropat de cãtre Solomon. În stilu-i caracteristic, Solomon, asa cum a obisnuit în campaniile trecute, a venit la conferinta de presã însotit de o jucãrie de plus pentru a-si exprima gândurile. De aceastã datã, Solomon, s-a arãtat consternat de alegerea culorii verzi, pe care democrat-liberalii o vor folosi în campaniile viitoare. Dar si de “problema istoricã Stefan cel Mare si Sfânt”. “În calitate de profesor de istorie, deplâng situatia în care a ajuns marele Stefan, despre care a ajuns sã vorbeascã un incult care a fãcut facultatea în dulap. Nu râdeti, cã asa e! Ce blazon verde? De unde? De ce verde si nu portocaliu, pentru cã se vede cã în spatele acelui verde e mult portocaliu. Exact ca vestimentatia acestui morcov. Un pic de rochitã verde si restul, portocaliu. Asa cã, lasã-ne! Schimbi culorile pentru cã ai simtit cã cevaceva se întâmplã. Deci, Mariane, nici nu stii ce morcov mare începi sã ai!”, a încheiat liderul social-democratilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu