Atacă maidanezii!

Barlad Online

În Bârlad s-a înregistrat un record negativ greu de egalat. În două zile, 12 persoane au cerut îngrijiri medicale după ce au fost agresate de câini maidanezi.
Câinii comunitari din Bârlad au făcut în week-end un număr record de victime. Copii, bătrâni și adulți deopotrivă au căzut pradă animalelor fără stăpân. Medicii de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad au investigat și tratat nu mai puțin de 12 persoane în două zile. În mod normal, atâtea victime erau înregistrate într-o săptămână de vârf.
“Toți cei 12 pacienți sunt din Bârlad. Conform procedurilor, persoanele mușcate de câinii fără stăpân au intrat în evidența medicilor specialiști în boli infecțioase, care le-au întocmit schema de tratament”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, asistent medical statistician.
Reprezentanții Primăriei Bârlad susțin că în oraș trăiesc peste 2.000 de câini comunitari. Trebuie spus că tratamentul pentru un singur pacient mușcat de un animal necunoscut sau bolnav de rabie costă 215 lei. Un flacon de ser antirabic costă 43 de lei, iar pentru o schemă completă de tratament sunt necesare cinci flacoane.

2 comentarii:

  1. Eutanasiati toate javrele din romania , si impuscati zoofilii

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa votarea legii sper sa se curate strazile de maidanezi sau iesim in strada si linsam toti primarii care nu isi fac datorie ca lumea e satula de maidanezi.

    RăspundețiȘtergere