Titi, dacã ai mândrie, pleacã de la Primãrie!

Barlad Online

Primarul Bârladului a mai fãcut o gafã impardonabilã chiar în Sãptãmânã a Patimilor. Acesta a lansat o serie de atacuri dure, pline de invective, la adresa opozantilor politici, cu mentiune specialã pentru Daniel Andrei. “Acuzatul” nu s-a coborât la nivelul primarului Titi si a promis cã va da replica, dar nu în zilele în care toti crestinii se roagã si ultimul lucru la care se gândesc este politica. Acesta s-a tinut de cuvânt si a prezentat oficial punctul sãu de vedere referitor la acest atac, pe care îl considerã nejustificat si imoral. În plus, Daniel Andrei si-a însotit afirmatiile de documente prin care demonstreazã, pentru a doua oarã, în ultima perioadã, cã primarul Constantinescu este în pragul nebuniei. În aceste conditiie, acesta a venit cu solutia: „Cer public demisia primarului Constantin Constantinescu, pentru cã dezinformeazã alegãtorii si încalcã legea!”, a spus Daniel Andrei.
În criza de isterie avutã în Sãptãmâna Mare, Constantinescu a acuzat cã Daniel Andrei a profitat de „un primar inconstient”, Ioan Juverdeanu, care a acceptat un schimb de teren. Atacul lui Constantinescu, lansat în Joia Mare, nu a rãmas fãrã rãspuns din partea lui Daniel Andrei. Ieri, candidatul PP-DD Bârlad la functia de primar al Bârladului, a adus în fata opiniei publice documente prin care aratã cã nimic din ceea ce spune primarul Constantinescu nu este real. Si la rândul sãu a solicitat, rãspicat, demisia lui Constantinescu!
„Legea nu am fãcut-o eu !”
„În urma atacurilor din Sãptãmâna Mare a domnului primar, suntem nevoiti sã rãspundem acestora. Am urmãrit cu interes întreaga sa conferintã de presã si arãt urmãtoarele: În baza contractului de vânzare cumpãrare din 27 februarie 2002 societatea noastrã a achizitionat firma care detinea restaurantul “Poienita”, de la APAPS. Conform acestui contract, existã clauza privind terenuri si clãdiri care prevede cã pentru acest teren (pe care este “Poienita”, inclusiv terenul pentru care tipã pimarul Constantinescu ca din gurã de sarpe – n.r.), cumpãrãtorul se obligã ca în termen de 60 de zile de la data obtinerii certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului sã determine societatea sã majoreze capitalul social cu valoarea terenului. Pentru a întelege, vã spun cã Primãria Bârlad, când am cumpãrat “Poienita”, trebuia sã transfere cu titlul gratuit la societatea noastrã acest teren, noi trebuia sã majorãm capitalul social cu acel teren, iar statul român, conform legilor, trebuia sã ni-l vândã! Noi nu eram obligati sã facem acel schimb! Dar pentru cã domnul primar de atunci, Ioan Juverdeanu, stiind exact situatia acestui teren, m-a chemat atunci la Primãrie, si stiind cã trebuia sã-mi dea acest teren cu titlu gratuit, comunitatea, în spetã Primãria, nu se alegea cu nimic, pentru cã terenul trecea la stat si banii pe care i-am plãtit pentru el mergeau astfel la stat nu în conturile localitãtii Bârlad. El mi-a spus cã are în zona terenului meu (de pe strada “Cpt. Grigor Ignat”, unde acum sunt blocurile de locuinte sociale ale celor care au stat al ghetou- n.r.), vã propunem (ei au propus, nu eu am cerut!) sã le dau acel teren plus o diferentã de un miliard de lei vechi, pentru cã am înteles cã interesul comunitãtii este mai presus de al meu personal. Deci nu eram obligat sã fac acel schimb! Domnul Juverdeanu a apãrat interesul cetãtenilor, sã fie clar! Terenul mi-a revenit mie, conform legilor pe care nu le-am fãcut eu! Contractul este semnat de acum zece ani! Stiu perfect cum stã situatia si discutãm pe acte, nu pe vorbe”, a spus Daniel Andrei.
„DEMISIA”
„Am rãmas surprins de cele declarate de jurista Primãriei Bârlad. Un functionar public, plãtit din banii contribuabililor, printre care sunt si eu, a repetat “opinia publicã sã judece, sã vadã”! Pe ce bazã sã judece ea din pozitia de jurist? Fãrã dovezi? Nu are dreptul, conform legii. Noi vom sesiza Corpul Functionarilor Publici, vom pune la dispozitie toate înregistrãrile, plus dovezi clare, imbatabile. Avocatii firmei noastre urmãresc toate iesirile publice care se referã la firma noastrã si pot sã vã spun cã nu existã nici cel mai mic adevãr în ceea ce s-a afirmat de doamna jurist. În consecintã, în calitate de cetãtean si contribuabil la municipiul Bârlad solicit public demisia primarul Titi Constantinescu deoarece timp de douã sãptãmâni printr-o campanie mincinoasã, fãrã nici cea mai micã dovadã, manipulând opinia publicã a pus societatea noastrã într-o luminã nefavorabilã! Nu este pregãtit, nu cunoaste toatã situatia si putea frumos sã-mi dea un telefon, sã ne întâlnim ca sã-i pun la dispozitie toate actele si nu era nevoie de tot circul acesta. Vizavi de acuzele privind acest teren, pe el sunt fundatiile fostelor WC-uri! Ca acestea sã fie construite, trebuiau sã aibã autorizatie, nu? Sã o caute doamna jurist, ca sã stãm pe vorbã. Voi solicita autorizatie de demolare la Primãrie si sã vedem cum îmi va da doamna jurist autorizatie de demolare dacã spune ea cã acolo este “pãdure”! Cum sã fie pãdure? Cei de la Garda de Mediu au verificat la Ocolul Silvic si noi nu figurãm cu nici o pãdure, domnule! Nu suntem trecuti cu fond forestier acolo! Cum este posibil asa ceva? „ a spus Daniel Andrei.
„Esti un proscris!”
La final, Daniel Andrei a dat citire unui text argumentativ, adresat, ca un pamflet, primarului Constantin Constantinescu. A explicat cum si de ce s-a hotãrât sã candideze la Primãrie. „Acum 10 ani eram 80 000 de bârlãdeni. Acum mai suntem 50 000! Peste alti zece ani vom rãmâne 20 000, domnule primar! Este un dezastru economic! Vom pierde tot! Toate firmele private nu vor mai avea cui sã vândã nimic, dacã nu întelegem cã situatia este foarte gravã din punct de vedere economic. Nu aveti dreptul, conform legii, fatã de cetãtenii orasului sã aveti pozitii decât în limitele legale! De aceea m-am hotãrât sã dau publicitãtii un text argumentativ. Iatã-l! «În comunitatea în care Împãratul era profet, cetãtenii erau considerati proprietatea lui, acestia erau constrânsi sã i se supunã pentru a putea ajunge în rai. Sã nu-l refuzi niciodatã pe Împãrat sau vei fi distrus! Viata cetãtenilor se derula întrr-o stare constantã de fricã, obscur si tãcere. Dupã opt ani de supunere, fiind convins cã voi ajunge în rai am decis: am ales iadul, deoarece nu pot trãi în raiul lui! Astãzi, 17 aprilie 2012, Cu deosebitã consideratie, cetãteanul Andrei Daniel. Post Scriptum: Omul de încredere al Împãratului m-a contactat: “Sã stii cã Împãratul nu te va avea niciodatã la mate, deoarece ai îndrãznit sã pãrãsesti raiul. Vei fi un proscris!”", a spus Daniel Andrei.

HARTIILE VORBESC… Titi Constantinescu se ia ca boala de omul sãnãtos. Acest lucru îl demonstreazã documentele prezentate ieri de Daniel Andrei. Acesta cumpãrã în 2004 pachetul majoritar de la societatea SC Bârlãdeanca SA si devine astfel proprietar peste restaurantul Poienita (vezi facsimilele 1 si 2). Terenul de sub restaurant, conform legilor în vigoare, trebuia transferat de la Primãrie la APAPS si dupã care trebuia majorat capitalul social. Daniel Andrei mai plãteste încã o datã terenul dupã ce l-a cumpãrat de la APAPS, prin schimbul care l-a efectuat conform actelor prezentate în facsimilul 3. Mai mult a achitat si suma de 1 miliard de lei în 2004 reprezentând diferenta dintre terenurile care fac obiectul contractului de schimb. Acum primarul vrea din nou acel teren dupã ce Daniel Andrei l-a plãtit de douã ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu