Mărțișoare culturale

Barlad Online

Venirea primăverii este marcată în acest week-end la Bârlad cu un concert instrumental organizat de Muzeul “Vasile Pârvan” și un program artistic organizat și susținut de membrii CAR Pensionari.
Duminică, de la ora 11, melomanii bârlădeni sunt așteptați la Pavilionul muzeal “Marcel Guguianu” Bârlad pentru lua parte la un concert instrumental din ciclul “Preludiul gloriei”. Este mărțișorul pe care-l oferă Muzeul “Vasile Pârvan” tuturor iubitorilor de muzică clasică. Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundația Culturală “Remember Enescu” București. În program au fost incluse lucrări din Vivaldi, Moszkowski, Quantz, Rimski, Chopin, Mozart, Schumann, Rachmaninov, Beethoven, Scriabin, Couperin și Enescu. Intrarea este liberă.
Tot duminică, 4 martie, de la ora 10, are loc, pe scena Casei de Cultură “George Tutoveanu” Bârlad, spectacolul “Șezătoarea primăverii”. Programul artistic este susținut de membri ai Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Pensionari “Elena-Cuza” Bârlad. Nu vor lipsi grupul coral “Crizantema” și formațiile de dans “Hora” și “Mugurelul”, precum și mai mulți recitatori și interpreți de muzică populară. Spectacolul va fi prezentat de prof. Gruia Novac. Nicolaie Mihai, președintele CAR Pensionari, ne-a declarat: “Intrarea este liberă și așteptăm prezența unui public numeros. E un spectacol care merită văzut. Vom acorda și premii în bani pentru membrele fidele ale Casei”.
Festivitatea de premiere va avea loc la finele spectacolului. 61 de femei, membre a CAR Pensionari, vor primi câte 100 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu